Novosti Sport Događanja

Dora Habijančić i Ema Bakula najbolje na Kondor Openu, Sara Anđelić i Lana Gavrilov srebrne u Omišu

20.10.2021. / Damir Žbulj

Članice Taekwondo kluba Velika Gorica sudjelovali su u posljednje vrijeme na dva turnira, Kondor Open u Zagrebu i Omiš Open.

"Napokon! Nakon duže stanke ponovno su nam krenuli turniri i svi smo naravno sretni zbog toga," javio nam je trener i tajnik kluba Igor Matić.

TKD Velika Gorica je na Kondor Openu nastupio sa šest svojih sportašica, a osvojeno je pet medalja, od čega dva zlata, srebro i dvije bronce.

Dora Habijančić i Ema Bakula bile su najbolje u svojim kategorijama, srebrna je bila Marinela Bašković, a bronce su oko vrata stavile Katarina Bačurin i Lejla Lea Kajfeš.

"Moram istaknuti kako je Dora Habijančić na ovom turniru proglašena najboljom kadetkinjom turnira," dodao je Matić.

Na međunarodnom turniru Kondor Open nastupilo je 300-tinjak natjecateljica i natjecatelja, iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Mađarske.

Na turniru u Omišu Taekwondo klub Velika Gorica je sudjelovao s dvije juniorke i dvije kadetkinje, a kući se vratio s dva srebra i dvije bronce.

U juniorskoj konkurenciji Sara Anđelić je osvojila srebrnu medalju dok je Ema Kučiš bila brončana

"Ovo je bio ujedno i posljednji kvalifikacijski turnir za juniorsko Europsko prvenstvo. Ema je na ovom turniru konkurirala za plasman na europsku smotru, ali je nažalost izgubila u polufinalu i tako ostala bez izgleda za nastup," pojasnio je trener Matić.

U kadetskoj konkurenciji Lana Gavrilov je osvojila srebrnu medalju, a Nika Bukovac brončanu.

"Čestitamo na osvojenim medaljama. Turnir je kvalitetno odrađen i veselimo se sljedećim izazovima koji nas čekaju," zaključio je Matić za kraj.

 

 

 

Podijeli