Novosti Sport Događanja

Dominik Kučan i Igor Vrban osvojili bronce na prvenstvu Balkana!

04.12.2018. / Damir Žbulj

Nove sjajne rezultate ostvarile su članice i članovi Karate kluba Velika Gorica, na 19. prvenstvu Balkana održanom u Dubrovniku.

U dvorani u Gospinom polju okupilo se više od 800 natjecateljica i natjecatelja iz 12 zemalja regije, od Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije i Crne Gore do Kosova, Bugarske, Turske, Albanije, Rumunjske, Cipra i domaćina Hrvatske.

Prvenstvo je održano u mlađim dobnim kategorijama, kadeta, juniora i mlađih seniora, u katama i borbama.

Karate klub Velika Gorica nastupio je s četvero natjecatelja te je osvojio dvije medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Dominik Kučan je u kadetima -63kg osvojio broncu, kao i Igor Vrban u juniorima +76kg.

Dominik je pobijedio predstavnike Kosova, Rumunjske, Makedonije i Hrvatske, a gubi u polufinalnom meču protiv natjecatelja iz Turske.

Igor je pobijedio dvojicu predstavnika Srbije, Crnogorca, a gubi reprezentativca Bugarske.

Igor je pridonio i osvajanju bronce juniorske ekipe Hrvatske, a Dominik je sudjelovao u tri borbe za kadetsku ekipu, no, nažalost poraženi su u meču za broncu protiv Cipra.

Nastupili su i Petar Orešković i Mia Mijović, no, zaustavljeni su u drugom meču dana, od predstavnika Srbije i Makedonije.

Kadet, juniori i mlađi seniori već nadolazećeg vikenda nastupaju na ekipnom prvenstvu Hrvatske, a nakon toga ih očekuje i nastup na Svjetskoj ligi mladih u Veneciji.

Krajem prosinca za Dominika Kučana, Petra Oreškovića, Igora Vrbana i Ines Grdenić počinju pripreme za Europsko prvenstvo mlađih dobnih kategorija, koje je na rasporedu u Danskoj u veljači iduće godine.

(Foto: Karate klub Velika Gorica) 

 

Galerija slika

Dominik Kučan i Igor Vrban osvojili bronce na prvenstvu Balkana! Dominik Kučan i Igor Vrban osvojili bronce na prvenstvu Balkana! Dominik Kučan i Igor Vrban osvojili bronce na prvenstvu Balkana!

Podijeli