Novosti Sport Događanja

Doček svjetskih prvaka: Najviše od svega mrzimo gubiti!

28.06.2022. / Damir Žbulj

U odličnoj atmosferi u zagrebačkoj Zračnoj luci, uz obitelj, prijatelje i vjerne navijače, dočekani su naši zlatni rukometaši na pijesku, koji su u grčkom Heraklionu na Otoku Kreti stigli do naslova svjetskih prvaka!

Za Hrvatsku je ovo treće svjetsko zlato u povijesti, a već drugo za našeg Velikogoričanina Luciana Buru, koji je na 'krovu svijeta' bio i 2016. godine u Budimpešti!

Ovaj put mu je kolega u reprezentaciji bio i klupski suigrač iz Gorice Filip Goričanec, a dio reprezentativnog stožera bila je i naša sugrađanka Lukrecija Čurek, fizioterapeutkinja, alio i igračica i trenerica u ŽRK Gorica, koja se na Kreti brinula o zdravlju naših rukometaša.

Lukrecija je bila fizio i hrvatskim juniorima, koji su se također okitili svjetskim zlatom!

Lucian Bura je izabran za najbolje desno krilo, a bio je i najbolji strijelac ovog Svjetskog prvenstva!

"Na ove nagrade ne gledam kao na individualne nagrade, nego kao produkt ekipe i zahvalu što su mi dozvolili da budem 'egzekutor' i da najviše pucam i da se na meni bazira igra..."

"Imali smo dobar napad. još bolju obranu, ali najveća prednost nam je što najviše od svega mrzimo gubiti," jasno je objasnio Lucian.

Hrvatska je osvojila zlato bez ijednog poraza, a finalu je bila bolja od Danske, u reprizi prošlogodišnjeg finala Europskog prvenstva, ali sada sa sretnim završetkom.

"Znali smo što nas čeka, pripremali smo se za to cijelo vrijeme," dodao je Bura.

Zlato u Heraklionu je 31. velika medalja za hrvatsku reprezentaciju u rukometu na pijesku!

Jedva čekamo nove nastupe naših zlatnih rukometaša!

 

 

 

(Foto: Čabraja / Kolektiff Images)

Podijeli