Novosti Sport Događanja

Dino Bošnjak i Nina Vuković branili boje Lijepe naše na Ekipnom prvenstvu Europe: Hrvatska sačuvala svoje mjesto u drugom rangu

21.06.2021. / Damir Žbulj

U bugarskoj Staroj Zagori završeno je Ekipno prvenstvo Europe - 2. liga na kojem su boje Hrvatske branili i Dino Bošnjak iz AK Velika Gorica, ali i Nina Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica.

Naša atletska reprezentacija na kraju je završila na osmom mjestu, od devet reprezentacija koje su nastupile te će i za dvije godine nastupati u ovom rangu europske atletike. U elitnu skupinu plasirale su se Mađarska, Danska i Slovenija.

Dino Bošnjak trčao je na 1500 i 3000 metara te je u obje utrke osvojio šesto mjesto i u oba svoja nastupa istrčao je najbolje vrijeme sezone. Na 3000 metara je kroz cilj prošao u vremenu 8:16.49, dok je duplo kraću dionicu završio s odličnih 3:48,69.

I Nina Vuković se može pohvaliti šesti mjestom, a ona je sudjelovala u hrvatskoj štafeti 4x400 metara, zajedno s Nicole Milić, Tajanom Židov i Veronikom Drljačić (3:41.38).

Nadolazećeg vikenda, 26. i 27. lipnja, u Smederevu se održava seniorsko Prvenstvo Balkana, a Dino Bošnjak našao se na popisu izbornika Mladena Katalinića za utrke na 1500 i 3000 metara. Hrvatska neće imati žensku štafetu pa juniorka Nina ove godine još uvijek neće dobiti priliku trčati svoje dionice u seniorskoj konkurenciji.

Podijeli