°C 30

Dinamu čestitka, Gorici tri milijuna kuna

28.08.2019.

Damir Žbulj

Hrvatski prvak Dinamo, pod vodstvom sjajnog Nenada Bjelice, ove se godine na impresivan način vratio u Ligu prvaka, elitno europsko klupsko nogometno natjecanje.

Veliki je to dobitak za zagrebački klub, našu metropolu, ali i cijeli hrvatski nogomet!

Čestitku su Plavi dobili i od turopoljskog prvoligaša Gorice, no, lijepe riječi ne predstavljaju samo puku pristojnost ili podršku sportskih prijatelja, nego i iskrenu zahvalu...

Dinamo je uspjesima u kvalifikacijama i ulaskom u Ligu prvaka sebi priskrbio ukupno oko 25 milijuna eura, a na temelju međunarodnog uspjeha i svaki klub HT Prve lige dobit će od Uefe iz Fonda solidarnosti oko tri milijuna kuna, a među njima je naravno i Gorica.

Vjerujemo kako će Uprava znati kvalitetno iskoristiti taj iznos, jer je on namijenjen isključivo za funkcioniranje i razvoj omladinskog pogona i ne smije se trošiti na igračka pojačanja seniorskog sastava.

Dinamo je početkom ove godine na neki način 'pomogao' Gorici i kupnjom Nigerijca Atiemwena za više od dva i pol milijuna eura, a postoji mogućnost i da do kraja prijelaznog roka i Kristijan Lovrić postane član najboljeg hrvatskog kluba.

 

(Foto: GNK Dinamo)