Novosti Sport Događanja

Danas kreće nova drugoligaška sezona

18.08.2017. / Sportska redakcija

Utakmicom između HNK Gorice i GNK Dinama II danas će i službeno započeti nova sezona 2. HNL. Kao i minulih sezona drugoligaško društvo broji 12 klubova, a osim Gorice i druge momčadi Dinama u natjecanju su još od starosjedioca Lučko, Dugopolje, Solin, Šibenik, Novigrad, Sesvete i Hrvatski dragovoljac, te novaci među drugoligašima Kustošija, Varaždin i Hajduk II.

Sustav natjecanja nije mijenjan; i dalje se igra trokružno. Nakon 33 odigrana kola u 1. HNL će prvoplasirana momčad, drugoplasiranu očekuju kvalifikacije protiv devetoplasirane momčadi Prve lige, dok će 2. HNL napustiti posljednjeplasirana momčad lige, a pretposljednji drugoligaš će u kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi 3. HNL- Jug.

Zaokret u Gorici

Nakon prošle sezone u koju se ušlo s jasnim ciljem- ulaskom u 1. HNL, ove sezone u Gorici rezultatskog imperativa nema. Jasno, a to nam je u više navrata istaknuo i predsjednik Nenad Črnko cilj u svakoj utakmici je pobijediti, dok trener Klafurić naglašava kako će on težiti prepoznatljivoj igri i afirmaciji mladih igrača.

Upravo je to i najveći zaokret koji se dogodio u klupskoj politici ove ljeta. Shodno tome i svlačionica je doživjela velike promjene. Osim što je na mjesto trenera po prvi puta postavljen domaći čovjek, Dean Klafurić i većina igračkog kadra sastavljena je od igrača koji su ponikli u goričkoj školi nogometa ili su na neki način povezani s Goricom.

Uz trenera Klafurića u Plave su salone tijekom ljetnih mjeseci još sletjeli Čagalj, Milanović, Marina, Velić, Zenko, Pavličić, Veriga i Ljubisavljević, dok su bivšim Goričanima postali trener Mladina, te igrači Tatar, Smoljo, Serdarušić, Sumić, Žužul, Maloku, Husinec, Rašić, Babok i Prskalo.

Premijera od 17 sati
Premiju nove pomlađene Gorice svi zaljubljenici u nogomet mogu vidjeti danas od 17 sati kada na Gradskom stadionu gostuje Dinamo II koji iz Velike Gorice u prethodne dvije sezone niti jednom nije odnio pobjedu. Svi u klubu nadaju se kako će tako biti i ovoga puta.
Uz susret Gorice i Dinama II, danas se u Sigetu od 20 sati sastaju Hrvatski dragovoljac i Dugopolje, sutra od 17,30 igraju Lučko-Šibenik, Solin-Sesvete i Novigrad-Varaždin, dok će kolo u nedjelju zaključiti Hajduk II i Kustošija.

Podijeli