Novosti Sport Događanja

Dan Kurilovca: Debijađi junak novog slavlja nad Goricom, trofej Županijskog kupa ostaje na Udarniku

22.09.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca na najbolji su mogući način uljepšali proslavu dana svoje Gradske četvrti! U finalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije ponovno su svladali turopoljskog prvoligaša, svoj 'bratski' klub Goricu, te su tako ovaj trofej podignuli i treći put u nizu.

Na Udarniku uzbuđenja nije nedostajalo, Goričani su gubili dva pogotka razlike, vratili su se u utakmicu golovima u samom finišu dvoboja, posljednjih pola sata igrali su bez isključenog Nasiru Mora, a konačna odluka je pala nakon izvođenja jedanaesteraca (2:2/7:5)...

Za Kurilovec su zabijali kapetan Mislav Čunčić, Marin Matoš, Petar Lucijan Čurek, Luka Sedlaček i na kraju Josip Marinić. Vratar Jan Paolo Debijađi majstorski je obranio udarac domaćeg dečka Špikića

Dambrauskas je na travnjak poslao 'rezervni' sastav, u kojem su bili oni koji u posljednje vrijeme imaju manju minutažu ili se vraćaju u formu nakon ozljeda, no, svejedno je to bila respektabilna momčad, s Banićem na vratima, Musom, Jovičićem, Morom i Dokom u posljednjoj liniji, u vezi su bili Kalik, Čanađija, Hamad, kapetan Dvorneković i Golubickas, dok je u vrhu napada bio novopridošli Senegalac Dieye. Kristija Lovrić nije bio niti u zapisniku...

Vidak je u borbu s nadmoćnijim suparnikom poslao najjače snage s kojima je u ovom trenutku raspolagao.

Veselje domaćih navijača izazvao je Luka Sedlaček u samoj završnici prvog dijela, kako se i odlazi na predah.

Moro je svoje suigrače u probleme doveo u razmaku od samo nekoliko minuta s dva nesmotrena žuta kartona i od 65. minute Kurilovčani imaju brojčanu prednost, koju su iskoristili desetak minuta kasnije. Ladislav Roginić, koji je u nastavku ušao s klupe, uspio je svladati Banića.

Litavac je u drugom poluvremenu na travnjak poslao svoje udarne snage, prvo Babeca i Delfija, nakon toga Špikića i Mitrovića, u samom finišu i Steenvoordena. Na klupi su ostali tek Kahlina i Krizmanić.

Upravo je Špikić u 84. minuti realizirao kazneni udarac za smanjenje zaostatka, a praktički čim je lopta krenula s centra Goričani su ponovno u akciji, a ponovno je za 2:2 zabio Iranac Delfi, baš kao i prije nekoliko dana u razočaravajućem prvenstvenom remiju protiv Istre 1961.

U finalnom raspucavanju s bijele točke Špikić je bio tragičar, vratar Debijađi se prometnuo u junaka Kurilovca, a Gorica je baš kao i lani ostala bez titule pobjednika Županijskog kupa nakon penala.

Osvajanje trofeja, na bilo kojoj razini, stvar je prestiža, i za Goricu je ovo sigurno još jedan podbačaj. Priliku za iskupljenje Dambrauskasova momčad ima već u subotu, u nastavku prvoligaške sezone u Osijeku. Kurilovec će svoju lidersku poziciju 3. HNL Središte braniti u nedjeljnom derbiju kod drugoplasiranog Trnja.  

NK KURILOVEC: Jan Paolo Debijađi, Mijo Šarić, Josip Marinić, Mate Tominac (Ladislav Roginić 56'), Luka Sedlaček, Filip Hodak (Vlatko Martinović 56'), Marin Matoš, Petar Lucijan Čurek, Mislav Čunčić, Marko Muhar, Ivan Rajić. Klupa: Nikola Beljan, Antonio Ćosić, Noa Kovačić, Roko Krpan, Marin Sudar. Trener: Perica Vidak. 

HNK GORICA: Ivan Banić, Musa Muhammed, Aleksandar Jovičić, Nasiru Moro, Albi Doka (Hrvoje Babec 46'), Jiloan Hamad (Dario Špikić 69'), Matija Dvorneković, Paulius Golubickas (Josip Mitrović 69'), Anthony Kalik (Matthew Steenvoorden 88'), Dario Čanađija (Younes Delfi 46'), Matar Dieye. Klupa: Kristijan Kahlina, Krešimir Krizmanić. Trener: Valdas Dambrauskas.

(Foto: Nogometni savez Zagrebačke županije)

Podijeli