Novosti Sport Događanja

Damšo ušao u borbu za novu olimpijsku medalju: Spreman sam 'kao zmaj'!

29.07.2021. / Damir Žbulj

Još jedan fantastičan rezultat ostvario je naš sugrađanin Damir Martin na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju! Damšo je izborio veliko finale i u petak u noćnom terminu (2.45 sati) po hrvatskom vremenu borit će se za novu olimpijsku medalju.

U Londonu 2012. bio srebrni u četvercu, zajedno s braćom Sinković i Davidom Šainom, dok je odličje istog sjaja osvojio i u samcu u Rio de Janeiru, u legendarnoj utrci u kojoj su ga doslovno milimetri dijelili od zlata!

Martin je u svojoj polufinalnoj skupini završio na drugom mjestu s vremenom 6:45.27, a prvi je kroz cilj prošao Norvežanin Kjetil Borch (6:42.92). Treći je bio Litavac Mindaugas Grškonis (6:45.90). U finalu će veslati još Grk Stefanos Ntoukousis, koji je ostvario najbolje vrijeme polufinala te Danac Sverri Nielsen i Rus Aleksandar Vjazovkin.

"Nisam u potpunosti zadovoljan svojim veslanjem. Mučio sam se s održavanjem pravca, vjetar me odnio na plutače i nekoliko sam ih vukao za sobom. No, stvarno sam spreman 'kao zmaj'," rekao je Damšo neposredno nakon uspješno odveslane poluzavršnice.

 

Nažalost, olimpijsko zlato iz Rija neće braniti naš stjegonoša Josip Glasnović, koji je 'zapeo' u kvalifikacijama i neće pucati u velikom finalu.

Imao je 120 pogodaka i na kraju je zauzeo 22. mjesto. S tim rezultatom bi prije pet godina glatko ušao u borbu za medalje, no, ove godine konkurencija je u trapu bila itekako raspoložena.

Glasnović je svoju karijeru započeo na streljani u Lukavcu pod vodstvom legendarnog Željka Vadžića, a tamo se i spremao za Tokio.

Podijeli