Novosti Sport Događanja

Damir Martin spreman za EP i Svjetski veslački kup na Jarunu: U ova teška vremena događa se nešto lijepo!

08.04.2021. / Damir Žbulj

Naš sugrađanin Damir Martin, dvostruki srebrni hrvatski olimpijac i višestruki europski i svjetski prvak, spreman je za nove izazove! U prošloj godini oporavljao se od ozljede, a u novoj sezoni priprema se 'punom parom' za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Rođeni Vukovarac, koji je se oženio i svoj dom pronašao u Velikoj Gorici, od petka nastupa na Europskom prvenstvu u Italiji na regatnoj stazi Lago di Varese.

Prvo natjecanje sezone bit će odlična provjera trenutne forme, ali i vrhunska najava za povijesno izdanje Svjetskog veslačkog kupa na zagrebačkom Jarunu krajem travnja i početkom svibnja.

Svjetski veslački kup je prestižno natjecanje najboljih veslača i veslačica, koje se održava tijekom tri dana s ubrzanim sustavom napredovanja od kvalifikacija do finala i prvi će se puta održati u Hrvatskoj.

Riječ je o seriji od tri regate koje djeluju kao najava i uvod u Svjetsko veslačko prvenstvo.

U hrvatskoj veslačkoj reprezentaciji su još i naravno braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara te sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara. 

David Šain i Goran Mahmutović nastupit će u dvojcu na pariće, a Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić u četvercu bez kormilara.

“U ova teška vremena događa se nešto lijepo na Jarunu, preuređenje nakon više od 30 godina. Napokon se obnavlja naš drugi dom, veslačka staza, a sve to povodom održavanja Svjetskog kupa prvi puta u Hrvatskoj. Cijela svjetska elita doći će ovdje, vidjeti gdje gradimo naše karijere i uživati na našem jezeru, a svi zajedno ostavljamo nešto generacijama iza sebe. Mislim da je to jedna lijepa prigoda i nadamo se da će nas naši navijači zbog sigurnosti i epidemioloških pravila bodriti putem malih ekrana te nam pružiti podršku na društvenim mrežama,“ najavio je Velikogoričanin veliki sportski spektakl u Zagrebu.

Svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu upisao je prije točno 12 godina.

"Tada mi je to bilo ostvarenje snova, a sada hrvatsko veslanje proživljava svoj san, Svjetski kup dolazi u Zagreb," poručio je naš Damšo.

 

Od prve pobjede na Svjetskom kupu prošlo je gotovo 12 godina. Tada mi je to bilo ostvarenje snova, a sada hrvatsko...

Posted by Damir Martin on Wednesday, March 31, 2021

Podijeli