Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Protiv Osijeka želimo pokazati da možemo izazvati najbolje ekipe u Hrvatskoj!

08.12.2020. / Damir Žbulj

Trener Gorice Valdas Dambrauskas mogao je napokon 'nabaciti' osmijeh na lice nakon što je njegova ekipa ušla među osam najboljih u Hrvatskom nogometnom kupu.

Lokomotiva je bila dostojan suparnik, nedavno su gosti s Kajzerice u prvenstvu uspjeli na Gradskom stadionu uzeti bod, no, već tada je bilo jasno kako su Goričani ove sezone puno bolja momčad i kako bi bilo veliko iznenađenje da Lokosi u Kupu prođu dalje. Natjecanje je to u kojem su iznenađenja često moguća, ali ovaj put je sve završilo kako treba.

"Bila je ovo baš teška utakmica, kakve su često u Kupu, jer je drugačija taktika."

"U početku je bilo dosta slično kao i u nedavnom našem međusobnom dvoboju. Imali smo neke dobre prilike, zaustavili smo njihove napade i prvi zabili..."

"U potpunosti identično na startu drugog dijela, u prvih pet minuta smo nestali s terena, primili smo gol, što je bilo i logično s obzirom na to kako su u tom razdoblju imali tri, četiri dobra pokušaja. I tada su krenuli usponi i padovi, i oni su imali svoje prilike. Prije nego smo mi ponovno poveli oni su možda trebali zabiti drugi pogodak," istaknuo je trener Dambrauskas u svojoj analizi pa dodao:

"Kahlina nas je ponovno spasio, a kad je Lovrić zabio odjednom smo počeli ponovno dobro igrati, dominirati i zabili smo još jednom. Mogli smo i još koji..."

Kapetan Gorice je na ulasku u sudačku nadoknadu obranio penal Karačiću, a samo nekoliko trenutaka kasnije i 'zicer' Nikici Jelaviću. Moglo je biti dramatično u samom finišu, ali je Kahlina po tko zna koji put pokazao kako je jedan od najboljih čuvara mreže na hrvatskim travnjacima.

"U zadnjim minutama smo si sami stvorili probleme i morali smo se osloniti na našeg vratara kako bismo sigurno zaključili ovaj dvoboj. Jer da smo primili gol na ulasku u sudačku nadoknadu, ne bi nam bilo lako. Zadovoljan sam kako je završilo, ali imamo mi još puno posla pred nama. Pokušat ćemo neke stvari popraviti prije iduće utakmice s Osijekom."

Erupciju oduševljenja donio je treći gol Gorice, ne samo što je to bio i prijelomni trenutak susreta, nego što ga je zabio i Senegalac Matar Dieye. Bio mu je to prvi u goričkom dresu.

"Bio je to najveseliji trenutak dvoboja, uz konačni rezultat naravno. U prošloj utakmici nismo uspjeli zabiti, samo jedan gol smo dali protiv Varaždina, protiv Lokomotive, morali smo naći dodatne resurse u našoj momčadi. Mudrinski nije mogao igrati, a iako je Lovrić naš najbolji strijelac i ostali igrači moraju dati svoj doprinos. Sretan samo zbog prvog Mitrovićevog gola na ovom stadionu, Golubickas je dao savršenu asistenciju, a Matar je zabio prvijenac za Goricu. Stvarno sam jako, jako sretan zbog njih i to je također jedna od pozitivnih stvari iz ove utakmice," otkrio je litavski strateg.

U subotu se od 15 sati na Gradskom stadionu igra veliki derbi s trenutno vodećim Osijekom.

"Rotirali smo i u ovoj i u prošloj utakmici, jer imamo dosta širok kadar. Imamo nekih problema s ozljedama, ali nadamo se kako će biti spremni za subotu. Utorak imamo slobodno i onda nas čeka tri dana priprema za Osijek. Bit će to za nas velika utakmica, jer želimo pokazati da možemo izazvati najbolje ekipe u Hrvatskoj i siguran sam kako mojim igračima neće biti potrebna neka dodatna motivacija," zaključio je Dambrauskas.

Turopoljski prvoligaš ovu turbulentnu polusezonu, koju su obilježile brojne odgode zbog koronavirusa i petotjedna pauza, zaključit će 20. prosinca na Poljudu.

Podijeli