Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Istru ne gledamo kao na potencijalnu opasnost, nego na fantastičnu priliku

19.09.2020. / Damir Žbulj

Gorica se nakon više od tri tjedna vraća na svoj stadion, a nakon gotovo tri mjeseca bit će to utakmica na kojoj će moći biti prisutni navijači. Odlukom HNS-a dopušten je povratak gledatelja na tribine, uz ograničenu popunjenost i pridržavanje epidemioloških mjera...

U goste od 17 sati stiže Istra 1961, idealan suparnik da se nastavi savršeni ovosezonski niz od četiri pobjede. Niz koji u Hrvatskoj još prati tek zagrebački Dinamo.

Istina, Goričani su bodove pokupili u Varaždinu i Koprivnici, doma protiv Šibenika i kod Lokomotive, raspored im je išao na ruku i momčad Valdasa Dambrauskasa tek očekuju okršaji s najboljim hrvatskim ekipama. U šestom kolu turopoljski prvoligaš gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka, slijedi domaći dvoboj s Hajdukom pa utakmice s Dinamom i Rijekom...

Bilo bi sjajno u taj 'žrvanj' ući s maksimalnim učinkom.

Puljani nisu bezopasni, ali u ovom trenutku razlika u kvaliteti je velika i Gorica je apsolutni favorit za još jedno slavlje.

"Nema tu mjesta nikakvoj euforiji. Tek je početak sezone, odigrali smo samo četiri utakmice. Imao sam već ovakva iskustva, kad sam s klubovima pobjednički ulazio u sezonu. I svi drugi još traže formu i ako samo malo pomislimo kako smo top momčad, bit će nam izuzetno teško. Prvenstvo je dugo i nije bitno koliko će dugo serija trajati, nego kako ćeš reagirati kad se ta serija završi. Razgovaramo o tome svakog dana," naglasio je trener Dambrauskas u najavi.

"Naporno radimo, imamo dobru grupu igrača, sjajnu atmosferu i to je najvažnije zadržati!"

"Rezultati nam mogu samo pomoći u tome," dodao je Litavac.

Iranac Delfi bit će mu na raspolaganju...

"Imamo neke manje ozljede, ali ništa ključno. Velika je konkurencija, imamo više od 20 igrača, pokriveni smo na svim pozicijama. Imam slatke brige i ne mogu se žaliti. Siguran sam kako će ekipa koja izađe na travnjak biti spremna boriti se za pobjedu," smatra strateg Gorice.

"To je najvažnije i to mi donosi zadovoljstvo."

Istra je ove sezone još uvijek na 'nuli'.

"Najopasnije bi sada bilo samo pogledati tablicu i reći kako Istra nije još osvojila niti jedan bod i kako je zabila tek jedan gol. To bi bilo opasno. Osvajat će oni bodove, a ja želim spriječiti da se to dogodi ovdje. Sami sebi smo najveći neprijatelji, ako budemo motivirani, ako budemo imali pravi pristup, dobit ćemo. Ako se opustimo, sve je moguće..."

"Na dobrom smo putu, ali ključno je da ostanemo 'gladni' uspjeha. Ne smijemo na ovu utakmicu gledati kao potencijalnu opasnost, nego kao priliku da učvrstimo svoju poziciju, da se napunimo samopouzdanjem. Želimo biti još bolja momčad, i što se tiče međusobnih odnosa i što se tiče taktike. Mislim kako je ovaj dvoboj fantastična prilika za nas," posebno je istaknuo Dambrauskas.

"Radujem se susretu, mislim kako će i igrači biti motivirani, a dodatni poticaj će nam biti navijači na tribini. Pozivam sve koji žele pogledati nogomet i podržati svoj lokalni klub da dođu na stadion, a mogu obećati kako ćemo ostaviti srce na terenu i kako ćemo napraviti sve da dobijemo," zaključio je za kraj.

U prvoj utakmici petog kola Šibenik je na svom travnjaku s 3:2 svladao Lokomotivu. u subotu još Slaven Belupo gostuje kod Dinama, dok u nedjelju Osijek igra u Varaždinu. Jadranski derbi Rijeke i Hajduka je odgođen zbog europskog gostovanja Splićana u Makedoniji.

HT Prva liga:
1. Dinamo 4 +11 12
2. Gorica 4 +7 12
3. Hajduk 4 +2 7
4. Varaždin 4 -2 7
5. Rijeka 4 -2 6
6. Osijek 4 -1 4
7. Šibenik 5 -2 4
8. Lokomotiva 5 -7 4
9. Slaven Belupo 4 -1 3
10. Istra 1961 4 -5 0

 

Podijeli