Novosti Sport Događanja

Dambrauskas brani Kahlinu: Ne možemo kriviti niti jednog pojedinca

10.03.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice izgubili su na domaćem travnjaku 1:3 od zagrebačke Lokomotive, protiv koje su ove sezone tako upisali dva poraza i jedan remi.

Europske ambicije sada su još nekoliko koraka dalje, a novi trener Valdas Dambrauskas nije donio toliko željenu promjenu u izgledu Gorice na travnjaku.

-->> Prvijenac Steenvoordena nedovoljan: Beli započeo preokret Lokosa, Gorica sve dalje od Europe

Šok terapija nakon smjene Jakirovića djelovala je jedino protiv Prelecove Istre, u Varaždinu je u posljednjoj sekundi spašen tek bod, dok je Lokomotiva samo dokazala kako je u ovom trenutku bolja momčad.

"Čestitam Lokomotivi, koja je u dobroj formi. Odigrala je dobro i uzela bodove. Jako sam razočaran jer smo izgubili, mislim da smo taktički dobro odigrali, mislim da smo ih neutralizirali i zatvorili veći dio utakmice. Kad smo zabili činilo se kako kontroliramo utakmicu, ali smo dobili tri gola iz tri ubacivanja u naš kazneni prostor...

"Znali smo da će s oni nakon primljenog pogotka dodatno otvoriti i da ćemo imati šanse iz kontranapada, imali smo nekoliko dobrih pokušaja. No, to je nogomet, svijet nije stao i moramo dignuti glave i samo nastaviti naporno raditi kako bismo pronašli probleme i unaprijedili svoju igru za iduće susrete."

"Morao analizirati i vidjeti zašto se to događa te se pripremiti za iduću utakmicu," osvrnuo se na poraz trener litavski trener.

Kapetan Kahlina ponovno je imao problema i nije najbolje reagirao izjednačujućeg pogotka Iyayija Atiemwena, bivšeg suigrača još iz drugoligaških dana, a danas igrača Dinama na posudbi u Lokomotivi.

"Po mom mišljenju, Kahlina je jedan od najboljih, ako ne i najbolji vratar u Hrvatskoj. Nitko odvojen od ostatka momčadi, ne možemo kriviti niti jednog pojedinca, pobjeđujemo kao momčad i gubimo kao momčad. Moramo imati povjerenje u svakog igrača koji dobije minutažu, jer će na teren izaći samo oni najspremniji," zaključio je strateg Gorice. 

Subotnje gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa u 15 sati Goričani dočekuju na šestoj poziciji ljestvice HT Prve lige, sa sedam bodova manje od Osijeka, deset od Hajduka i 11 iza Lokomotive.

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)

Podijeli