Novosti Sport Događanja

Crveni dobili Crne

17.05.2020. / Damir Žbulj

Nogomet se vratio na Gradski stadion! U iščekivanju prvih pravih pripremnih dvoboja prije početka nastavaka prvoligaške sezone igrači Gorice međusobno su odigrali na glavnom travnjaku treningu utakmicu, u trajanju dva puta po 30 minuta.

Momčad je bila podijeljena po boji dresova, igrali su 'crveni' protiv 'crvenih', a slavila je ona koja je u svojoj postavi ipak imala više standardnih prvotimaca.

Crveni su na kraju dobili rezultatom 3:1, golovima Ognjena Mudrinskog i Martina Šrolera, u osmoj i desetoj minuti susreta, te Matije Dvornekovića, devet minuta prije kraja. Efektan pogodak za 'crne' zabio je Patrik Periša, odmah početkom drugog poluvremena.

Mudrinski je poentirao na asistenciju Čabraje, koji je nakon proslave pogotka 'požutio' jer je strijelcu čestitao - grljenjem! Nadrealna i nevjerojatna situacija koja je odmah sve podsjetila kako se još uvijek nalazimo u doba korone i kako neke stvari u nogometu možda zaista više nikad neće biti iste...

Sličan je bio i drugi zgoditak crvenih, samo što je ovaj put s desne strane ubacio Suk, nakon osvojene lopte i sjajnog prodora, a na petercu je nepažnju obrane iskoristio Šroler.

Dvorneković je za konačni rezultat iskoristio 'prtljanje' i veliku pogrešku Kalika u svom kaznenom prostoru. 

Za 'crvene' su pod vodstvom glavnog trenera Valdasa Dambrauskasa zaigrali Kahlina - Musa, Ćelić, Moro, Čabraja - Suk, Gadže - Hamad, Dvorneković, Šroler i Mudrinski, dok je pomoćnik Saša Sabljak u ekipi 'crnih' imao Čovića, Spudića, Steenvoordena, Krizmanića, Kovačića, Babeca, Kalika, Perišu, Maslowskog, Golubickasa i Ndiayea.

U nastavku su priliku dobili još vratar Išek i mladi napadač Antonio Bakula, dok je Dambrauskas 'poštedio' Lovrića, Jovičića, Čanađiju, Maloču i Špikića, koji su u posljednje vrijeme imali zdravstvenih problema ili su se tek oporavili od ozljeda.

Goričane u srijedu na riječkoj Kantridi čeka prva prava pripremna utakmica, protiv Prelecove Istre 1961, dok tri dana kasnije gostuje kod Dinama.

Posljednja provjera bit će 30. svibnja na Gradskom stadionu protiv Varaždina.

CRVENI - CRNI 3:1 (2:0)
Mudrinski (8'), Šroler (10') Dvorneković (51') / Periša (31')

Podijeli