Novosti Sport Događanja

Črnko novog trenera pronašao na klupi juniora: Ikona HNL-a vodi Goricu u Šibeniku i protiv Varaždina

05.11.2022. / Damir Žbulj

Nije dugo trajala potraga za novim trenerom HNK Gorica. Predsjednik Nenad Črnko posegnuo je za trenerom juniore Mensurom Mujdžom, koji će momčad voditi do kraja ovog jesenskog dijela sezone.

Zimska pauza zbog Svjetskog prvenstva počinje već nakon idućeg vikenda, a trajat će sve do 20. siječnja i bit će sasvim dovoljno vremena da se pronađe trajnije rješenje i da se napravi potpuna rekonstrukcija ekipe, koja je trenutno na samom dnu prvoligaške ljestvice.

"S moje strane nije bilo nikakve dileme i s velikom motivacijom preuzimam ovaj zadatak," rekao je Mujdža.

Gorica već u srijedu u Šibeniku igra dvoboj osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, a onda će iduće nedjelje pokušati pobijediti Varaždin u posljednjem ovogodišnjem dvoboju, kako bi se s optimizmom otišlo na predah.

"Trebaju nam bodovi u prvenstvu, a naravno da nam je važna i utakmica u Kupu za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Maksimalno ćemo pokušati skupiti svaku snagu koja trenutno postoji u igračima da izvučemo do kraja ovu polusezonu u pozitivnom smjeru," poruka je novog trenera na službenoj klupskoj stranici.

Mujdža je bivši BiH reprezentativac, ali i legenda NK Zagreb, gdje je i krenuo s karijerom, a za seniorsku momčad je uspješno nastupa na travnjacima HNL-a od 2003. do 2009. godine. Dubok trag je ostavio i u njemačkom Freiburgu, gdje je igrao sedam godina, a nosio je i kapetansku traku.

S juniorima Gorice u posljednje vrijeme ostvaruje sjajne rezultate i ovaj potez klupske Uprave je zapravo jedino logično rješenje za ove dvije preostale utakmice.

 

Podijeli