Novosti Sport Događanja

Članovi SPK Vega osvajaju medalje i u vrijeme korone, sjajni Ema i Andrija izborili broncu!

01.06.2020. / Petar Brnada

Kako zbog pandemije koronavirusa nije bilo natjecanja u Hrvatskoj niti igdje drugdje u svijetu, i trenažne dvorane zatvorila su svoja vrata, pa su tako i članovi Sportsko plesnog kluba Vega bili primorani ostati u svojim domovima.

No to ih nimalo nije spriječilo da i dalje nastave s napornim treninzima i da upišu neke nove uspjehe u stranice klupske povijesti i to na do sada neviđen način! Briljirali su na online natjecanju koje je uz podršku Svjetske rock 'n' roll konfederacije organizirao Rock 'n' roll savez Ukrajine.

Sudjelovalo je preko 180 natjecatelja iz devet zemalja i dvadeset i pet klubova, a sve se moglo pratiti uživo preko YouTube platforme.

-Težak period za sve sportaše, pa tako i za članove sportsko plesnog kluba Vega. Ne samo da ih je u ovoj godini čekao gust kalendar natjecanja, tako i serija svjetskih kupova za Laru Ištvanek i Martina Vuglenovića te Emu Tot i Andriju Fabijančića. Neke države su još pod strogim mjerama, a s pandemijom otkazana su natjecanja u Sloveniji, Ukrajini, Rusiji, Poljskoj i Češkoj, a što će biti u drugom dijelu godine još uvijek ostaje nepoznanica- rekao nam je Vegin trener Tomislav Odžić, poznatiji kao Tomo Vega.

Vegin par, Ema Tot i Andrija Fabijančić osvojili su broncu, dok su njihove klupske kolege Lara Ištvanek i Martin Vuglenović osvojili četvrto mjesto.

-Poznat sam kao trener koji radi izuzetno zahtjevne koreografije, što naše parove stavlja u vrh svijeta, no usprkos online treninzima koje smo održavali tijekom karantene, naši parovi nisu mogli zasjati u punom sjaju u samo dva tjedna redovnih treninga u dvorani. Da ne ispadnem neskroman, izuzetno sam ponosan na rezultate koje su postigli naši parovi, jer iako je bilo online natjecanje, konkurencija nije bila nimalo laka- prokomentirao je Tomo Vega.

Podijeli