Novosti Sport Događanja

Čista 'desetka' Jure Pršira: Idemo se sada na Poljud 'pofajtati' za bodove

28.11.2023. / Damir Žbulj

Fantastičan i zaista spektakularan niz neporaženosti na goričkom Gradskom stadionu, koji traje još od početka veljače, nastavio se i nakon domaćeg okršaja s Rudešom. Padali su ove sezone u Turopolju i Hajduk i Dinamo i Osijek pa se onda ništa manje nije očekivalo niti protiv 'fenjeraša', koji sada u 16 odigranih utakmica nema niti jedno slavlje i tek tri osvojena boda.

Upozoravao je Dinko Jeličić na moguće opasnosti koje donose ovakvi susreti, kako je ponekad najteže igrati utakmice 'gdje su bodovi već unaprijed upisani' i kako to može biti zamka, a njegovi nogometaši su ga itekako ozbiljno shvatili te su maksimalnim angažmanom i pristupom, kao i izvrsnom i efikasnom partijom jednostavno deklasirali svog suparnika još u prvom poluvremenu, golovima Vujnovića i dvostrukog strijelca Blummela!

Međutim, prvo ime nedjeljnog dvoboja nisu bili niti raspoloženi strijelci, niti dvostruki asistent Mitrović, nego gorička 'desetka' Jurica Pršir, koji je maestralno 'dirigirao' igrom svoje momčadi.

Upisao je i Jura jednu fenomenalnu asistenciju, imao je puno sjajnih poteza, odličan je bio i u obrambenim zadaćama te je zasluženo ponio titulu igrača utakmice.

"Čestitam svojim suigračima, jer smo stvarno odigrali dobru utakmicu. Pogotovo smo jako dobri bili u prvom poluvremenu, gdje smo riješili pitanje pobjednika. U drugom smo možda bili malo slabiji, ali smo ipak mirno priveli utakmicu kraju. Sretan sam i zbog asistencije i zbog dobre partije, ali najbitnije je da smo mi pobijedili i da smo zadržali stabilnost prije te utakmice na Poljudu," pričao je Jura nakon novog slavlja pa najavio gostovanje kod vodećeg Hajduka:

"Sigurno nas tamo očekuje jedna sjajna atmosfera, bit će puno ljudi, ali to će nama biti samo dodatni motiv i idemo se u Split 'pofajtati' za bodove!"

Trener Jeličić u ovom dvoboju nije mogao računati na bolesnog Matavža, ali i Ndockyta, koji se teško ozlijedio na nedavnom reprezentativnom okupljanu svog Konga, međutim, ponovno je izvrsno pripremio svoju momčad za vrijeme još jedne dvotjedne pauze. U početnoj postavi možda se iznenađujuće našao tek Blummel, koji se svom 'šefu' odužio na najbolji mogući način, s dva prekrasna pogotka, koja su i prelomila ovaj dvoboj i ubila svaku gostujuću nadu u pozitivan rezultat na Gradskom stadionu.

"Ono što me veseli je način na koji je momčad reagirala u prvom poluvremenu i od prve minute su dečki pokazali koji nam je cilj. Tim pristupom smo i riješili pitanje pobjednika još u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo možda bili malo slabiji, sigurno je na to imao utjecaja i rezultat i ta velika razlika i momci su malo spustili brzinu. Nije to nešto što me veseli, ideja je bila da svih 90 minuta zadrživo visoku razinu igre. Napravit ćemo analizu i radit ćemo na tome da nam se takve stvari ne događaju," komentirao je strateg Gorice, ali i jasno poručio:

"Sve u svemu, najvažnije je da smo došli do tri boda."

Debitirao je Jeličić na klupi Gorice baš u prvom međusobnom okršaju s Rudešom, kad je njegova momčad u Kranjčevićevoj slavila s 2:0. Ostvario je s ovom ekipom neke sjajne rezultate, među kojima su i ona povijesna pobjeda nad Dinamom, ali i domaća slavlja nad Hajdukom i Osijekom. Izuzetno važna karika u svim tim uspjesima je i 23-godišnji Pršir, dečko iz Odranskog Obreža, koji velikim koracima grabi prema sjajnoj internacionalnoj karijeri.

"Svi mi jako dobro znamo tko je Jura. Trebalo ga je možda malo 'probuditi', nije prošao pripreme i to ga je u jednom momentu i 'presjeklo'. Ali, od trenutka kad smo ga malo osvježili, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje i donosi ovoj momčadi ono što se od njega i očekuje, da bude lider na terenu, što je i protiv Rudeša i u prethodne dvije utakmice i pokazao na jedna vrlo kvalitetan način," pohvalio je svoju 'desetku' Jeličić pa poručio što očekuje od gostovanja kod lidera:

"U Splitu je svaka utakmica spektakl, znamo u kakav ambijent dolazimo. Znamo da kad je Hajduk na krilima dobrih rezultata, a od Karoglanovog dolaska igraju rasterećeno, s jako puno samopouzdanja ulazi u utakmice. Oni će napraviti sve da pred svojim navijačima dođu do pobjede, ali mi smo ekipa koja svakome može 'zagorčati život' i probat ćemo napraviti sve da im to veselje malo smanjimo i da probamo doći do nekog boda. Idemo prije svega uživati u derbiju protiv momčadi koja je vodeća na tablici!"

U idućem kolu čeka nas prava poslastica, jer će Gorica gostovati na Poljudu kod vodećeg Hajduka, koji je u ovom kolu slavio u Puli te je na vrhu s 36 bodova. Splićani su pobijedili u svojih zadnjih pet prvenstvenih dvoboja, slavili su u međuvremenu i u Kupu te puni samopouzdanja koračaju prema toliko željenoj tituli. No, Gorica im je pod Jeličićevim vodstvom već ove sezone jasno pokazala kakva ih prepreka čeka prve subote u prosincu.

Standings provided by Sofascore

Podijeli