Novosti Sport Događanja

Čini pravu stvar: Uključi se u humanitarnu akciju za Fuji, licitiraj za dres Marcela Brozovića

20.08.2021. / Damir Žbulj

Velika humanitarna akcija '800 kilometara sreće' nastavila se četvrti dan, trkačkom dionicom od Delnica do Duge Rese u duljini od 75 kilometara.

Marko Kos, Ivan Puškarić, Marko Deša, Branko Jovanovac i Lukša Marotti svladali su do sada tri 'etape'. Krenuli su iz Zagreba pa su preko Knina stigli do Šibenika biciklima (325 km), onda su od Šibenika do Zadra trčali (88 km) i onda su u četvrtak 'junački' biciklom odradili dionicu Zadar – Novalja – Senj – Rijeka – Delnice.

Cjelokupni izazov ima za cilj prikupiti financijska sredstva kako bi naš velikogorički judo klub za osobe s invaliditetom Fuji i iduće godine imao sve aktivnosti besplatne za svoje članove. Od treninga do turnira, izleta i radionica...

Prikupljeno je do sada više od 30 tisuća kuna, neka granica je postavljena na 75 tisuća, ali smo sigurni kako će se taj iznos i premašiti u naredna dva tjedna, koliko je predviđeno trajanje akcije...

Možete se uključiti i vi, izravnom donacijom na platformi 'Čini pravu stvar', ali i licitacijom na humanitarnoj aukciji sportskih dresova, u komentarima ispod objave na službenoj Facebook stranici Fujijevaca. U petak do 20 sati.

 


"Ovaj dres za aukciju darovale prve članice kluba - Mia i Lana Mićanović, koje su strastvene navijačice naše nogometne repke!"

U akciju se uključio zagrebački Dinamo, a dres s potpisima svih igrača otišao je za više od 1500 kuna. Na licitaciji je bio i ders Milana Badelja iz HSV-a, koji je postigao cijenu od 900 kuna, dok je dres Domagoja Antolića, dok je branio boje Dinama, postigao vrijednost od 500 kuna.

Sigurno smo da će hrvatski dres našeg 'Turopoljskog topa' Marcela Brozovića dosegnuti i puno veću cifru za pomoć Fujiju.

U subotu će se licitirati za dresove naših olimpijskih šampiona, braće Sinković

Završetak biciklističko-trkačkog izazova je u subotu 21. kolovoza u parku Dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, gdje se planira cjelodnevni program i za djecu i za odrasle.

Podršku cijeloj akciji dale su brojne poznate osobe iz hrvatskog javnog, društvenog i sportskog života!

 

Podijeli