Novosti Sport Događanja

Četveroligaši put pod noge, Kurilovec dočekuje Mladost koja je furiozno krenula u novu sezonu

20.09.2019. / Petar Brnada

Pred turopoljskim nogometnim klubovima nalaze se brojni izazovi. Prvoligaš Gorica gostujuću pobjedu će tražiti u Koprivnici protiv ove sezone neuvjerljivog Slaven Belupa. Kurilovec je u prošlom kolu bolju igru okrunio pobjedom u Lučkom, a u subotu je domaćin Mladosti iz Petrinje koja je odlično krenula u prvenstvo, no na domaćem terenu Kurilovec se uvijek postavlja kao favorit.

Naši četveroligaši u ovom kolu gostuju. Gradići će u subotu kod Tondacha u Bedekovčini pokušati nastaviti svoj pozitivan niz, a Lukavec koji je još bez prvenstvene pobjede igra u nedjelju u Zaboku s početkom u 10:00 sati.  U Jedinstvenoj županijskoj ligi Klas nakon katastrofalnog poraza u Kerestincu ima težak posao jer u subotu dočekuje Dinamo iz Jakovlja.

Ostali naši klubovi domaćini su u nedjelju. Polet i sjajno raspoloženi Ivan Zagorec dočekuje Rugvicu Savu, Turopoljac bez svog najboljeg igrača Petra Milatovića novaka u ligi Rakov Potok, a Lomnica nakon velike pobjede u Stupniku, lidera prvenstvene ljestvice Top iz Kerestinca.

Derbi 1. ŽNL Istok igra se u Kobiliću gdje Vatrogasac dočekuje Ban Jelačić iz Vukovine, momčad koja ima pet pobjeda iz pet utakmica. Isti učinak ima i Mraclin, koji je domaćin Posavcu. Dvoboj turopoljskih momčadi igrat će se i u Buni gdje gostuje Meštrica, a Dinamo Hidrel se nada pobjedi protiv Zvekovca. Ovog tjedna od natjecanja je odustao NK Brcko, te liga sada broji 15 klubova. U 2. ŽNL Kupa predvođena J. Brajkovićem i Šandorom gostuje u Novoj Kapeli kod Croatie, a Turopolje pojačano Šejićem kod Graničara iz Tučenika.

 

RASPORED:

1. HNL, 9. kolo

Slaven Belupo – Gorica

 

3.HNL Središte, 5. kolo

Kurilovec – Mladost (P)

 

4.HNL Središte, 6. kolo

Tondach – Gradići, Mladost (Z) – Lukavec

 

JŽNL, 6. kolo

Klas – Dinamo (J), Polet – Rugvica Sava 1976, Turopoljac – Rakov Potok, Lomnica – Top

 

1.ŽNL Istok, 6. kolo

Dinamo Hidrel – Zvekovac, Buna – Meštrica, Vatrogasac – Ban Jelačić (V), Mraclin – Posavec

 

2. ŽNL Istok, 3. kolo

Croatia (NK) – Kupa, Graničar – Turopolje

Podijeli