Novosti Sport Događanja

Četverogodišnji ugovor kao nagrada za talent i - hrabrost

10.06.2020. / Redakcija

Poprilično zastrašujuće izgledala je 'na prvu' ozljeda Pauliusa Golubickasa na koprivničkom travnjaku. Mladi veznjak Gorice u nehotičnom duelu s Tomislavom Božićem izvukao je deblji kraj, došlo je do loma čeljusti, bilo je i krvi, hitno je prevezen u bolnicu, a činilo se kako će mladi litavski reprezentativac poprilično dugo izbivati s nogometnih terena...

Ipak, samo nekoliko dana nakon uspješne operacije Golubickas se pojavio na Gradskom stadionu, stavio je potpis na četverogodišnji ugovor, dok bi se treninzima u potpunosti mogao vratiti već za četiri do šest tjedana.

Priključit će se tada pripremama turopoljskog prvoligaša za novu sezonu.

"Presretan sam što sam potpisao ugovor, zahvalan sam ljudima iz kluba na prilici i povjerenju. Jedva čekam da se oporavim od ozljede, da ostavim sve ovo iza sebe i nastavim pomagati Gorici u ostvarenju ciljeva," rekao je 20-godišnjak, koji je proljetni dio aktualne sezone u Gorici bio na posudbi iz Dainave.

"Mi smo klub s jasnim sustavom vrijednosti, želimo uvijek stajati iza naših igrača, pogotovo u ključnim, teškim trenucima poput ovoga. Ovakve se stvari događaju u životu, ali to nije promijenilo činjenicu da je Paulius tijekom ovih nekoliko mjeseci dokazao da nam je izuzetno važan. Apsolutno vjerujemo u njegove sposobnosti i mogućnosti. Ozljeda koja mu se dogodila ostavila je gorak okus, ali ona ništa bitno nije promijenila. Imamo velike planove s njim i zato smo odlučili aktivirati otkupnu klauzulu. Sretni smo što ostaje s nama, što će i dalje biti dio naše obitelji i vjerujemo da će kod njega vrijediti ona 'što te ne ubije, to je ojača' - istaknuo je za klupsku stranicu sportski direktor Gorice Mindaugas Nikoličius.

Paulius će u srijedu otići obitelji u svoju Litvu, a u Veliku Goricu bi se trebao vratiti za tri tjedna.

Cijelu situaciju proživio je hrabro, uz puno optimizma.

"Sad treba biti strpljiv i napraviti sve da se što prije oporavim. Znam da će trebati vremena, ali spreman sam na to. Kako mi se čini, operacija je prošla uspješno, a tako su govorili i liječnici nakon što su me pregledali dan poslije. Svi zubi ostali su u ravnini, ne trebam nikakve dodatne zahvate i vjerujem da će sve biti u najboljem redu."

"Želim zahvaliti liječniku koji me operirao i njegovom timu na svemu što su napravili. Također, želim zahvaliti klubu, od predsjednika, direktora, trenera, suigrača, pa do svih ljudi u klubu. Naravno, hvala i mojoj obitelji i prijateljima, svi zajedno bili su mi velika, ogromna potpora."

Golubickas je izgledao jako dobro u pripremnim utakmica prije nastavka ove turbulentne sezone, međutim, nije svoj talent stigao pokazati i kad je krenula borba za bodove, zaustavila ga je neugodna ozljeda od koje će se uskoro u potpunosti oporaviti. Gorica s mladim ofenzivcem ima velike planove, koji će u narednoj sezoni imati jako puno prilike dokazati kako je zaslužio ovaj četverogodišnji ugovor i opravdati povjerenje koje je dobio.

Podijeli