Novosti Sport Događanja

Častan kraj sezone za košarkaše Gorice: Bio je užitak raditi s ovim dečkima, zaista sam ponosan na svakog od njih

18.04.2024. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice zaključili su ovu sezonu porazom od riječkog Kvarnera 2010 u drugoj utakmici polufinala doigravanja Prve muške lige. Favorizirani suparnik je na kraju slavio 92:78, ali Bikovi su hrabro borili do samog kraja...

Iako su domaći slabo otvorili dvoboj, u jednom trenutku na semaforu je bilo 19:44 i gotovo da niša nije funkcioniralo prema planu, u nastavku su uhvatili pravi ritam te su zakomplicirali ovaj dvoboj. Pet minuta prije kraja na semaforu je samo pet razlike za goste, ali ekipa pod vodstvom sjajnog mladog stručnjaka Mirona Češkića ipak nije imala snage za kvalitetniju završnicu i senzaciju.

U redovima Gorice najefikasniji su s 15 poena bili Ivan Oštrić te Vito Porobić koji je ubilježio i 5 asistencija. Samo poen manje postigao je mladi Lovro Došen čemu je dodao i tri asista.

"Loše smo otvorili utakmicu, imali smo velikih problema sa skokom u obrani i našim pogrešnim dodavanjima. U jednom trenutku bilo je čak 25 razlike za Kvarner. Do poluvremena smo rezultat uspjeli spustiti na – 16. Zonskim presingom malo po malo smo smanjivali razliku i došli na 5 poena razlike 5 minuta prije kraja utakmice. Na žalost, nismo imali dovoljno snage i koncentracije za preokret. Čestitam ekipi Kvarnera 2010 na zasluženoj pobjedi i želim im sreću u nastavku doigravanja," poručio je nakon susreta trener Češkić.

Riječane je predvodio 'leteći' Amerikanac James Chudier Bile s 28 poena i devet skokova, a istaknuli su se i Marinelli s 13 poena i šest asistencija, iskusni Štemberger s 13 koševa i pet skokova te Marijan Čakarun s 12 poena, deset skokova i sedam asistencija.

"Želim se zahvaliti mojim dečkima na odličnoj sezoni, bio je užitak raditi s njima i zaista sam ponosan na svakog od njih. Od skupine košarkaša postali smo ekipa i smatram da smo odigrali sezonu iznad svih očekivanja. Zahvaljujem se i našim vjernim navijačima koji su bili uz nas cijelu sezonu, našim vrijedim fizioterapeutima koji su nas spašavali, Upravi kluba, Predsjedniku kluba i svima koji su nas pratili i bili uz nas," dodao je ovosezonski strateg Bikova, koji je u klub stigao prvenstveno u funkciji tajnika, ali je uskočio i na trenersku poziciju te je taj posao odradio sjajno.

Pitanje je kako će Gorica izgledati iduće sezone, hoće li Češkić ostati, hoće li biti promjena u upravljačkoj strukturi, kakav će biti roster...

U klubu već sada trebaju početi razmišljati o tome.

"Čestitke mojim dečkima na borbi u ovoj utakmici kao i na cijeloj sezoni. U obje utakmice pokazali smo da možemo parirati Kvarneru koji je najbolja ekipa u ligi. No, oni su ipak pokazali kvalitetu više i ambiciju za rang iznad. Čestitam im na pobjedi i želim im sreću dalje, a svojoj ekipi i treneru želim zahvaliti za cijelu ovu sezonu," zaključio je za kraj Vito Porobić.

 

(Foto: KK Gorica / Nenad Mudrinić)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli