Novosti Sport Događanja

Čabraja: Spremni smo na sve!

20.11.2020. / Damir Žbulj

Marijan Čabraja jedva je dočekao, baš kao i svi njegovi suigrači, povratak nogometu i domaćem prvenstvu nakon petotjedne pauze.

Posljednji službeni susret imao je 17. listopada na Maksimiru, uslijedio je prekid zbog korone. što u redovima Gorice, a što u koprivničkom Slaven Belupu, pa se na to nadovezala i reprezentativna pauza...

Nije bilo lako zadržati mentalnu i fizičku snagu za sve izazove!

"Zasad je sve dobro. Trenirali smo dobro, trenirali smo malo jače pošto nije bilo službenih utakmica, kako bismo se pripremili za ovaj gust raspored što nas čeka," naglasio je nezamjenjivi lijevi bek turopoljskog prvoligaša pa posebno naglasio:

"Mislim da smo spremni za sve!"

"Stvarno smo dobro odradili ovo razdoblje s našim kondicijskim trenerom. Vrijeme će pokazati, ali mislim kako smo spremni za sve što nas čeka."

U prvom međusobnom dvoboju sa Šibenikom Gorica je slavila 3:2, nakon što je imala tri gola prednosti u završnici je primila dva pogotka i pokvarila dojam. Šibenčani su tijekom ove povratničke sezone pokazali koliko mogu biti neugodni, u posljednjih pet utakmica upisali su tri pobjede, nad Hajdukom, Rijekom i Varaždinom. Izgubili su od Osijeka i Dinama.

"Imaju dobre igrače, opasni su, mali i nepredvidivi. Moramo se paziti njihovih kontranapada. Ako budemo držali utakmicu pod kontrolom, mislim kako neće biti problema," nada je Čabi.

Dvoboj je na rasporedu u petak od 19.05 sati, a uz Čabraju će u početnoj postavi biti kapetan Kahlina, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Suk, Babec, Hamad, Dvorneković, Mitrović i Mudrinski.

Kristijan Lovrić je iznenađujuće na klupi, a svoju priliku čekat će Moro, Špikić, Doka, Golubickas, Krizmanić, Pršir, Dieye i rezervni vratar Banić.

-->> Dambrauskas: Baš se radujemo dvoboju sa Šibenikom, podsjećaju me malo na Goricu od prije dvije sezone

Na klupi Šibenika je i velikogorički nogometaš Nikola Rak, koji je bio njihova glavna uzdanica u pohodu na prvoligaški povratak.

Bez obzira na to što je odigrala tek osam utakmica, Gorica je na sjajnom trećem mjestu ljestvice sa 16 osvojenih bodova, četiri manje od Osijeka i deset od Dinama, no, obje ekipe imaju i dva nastupa više. Goričane čeka naporan ritam, jer moraju nadoknaditi propušteno...

Već u ponedjeljak na Gradski stadion stiže Varaždin, iduće subote na rasporedu je i domaći dvoboj s Lokomotivom, slijedi gostovanje kod Istre 1961 (5. prosinca) pa domaći okršaj s Osijekom (12. prosinca) i dvoboj osmine finala Kupa s Lokomotivom na Gradskom stadionu (16. prosinca). Ako sve bude prema planu i programu, jesenski dio sezone Gorica će zaključiti na Poljudu kod Hajduka 20. prosinca.

Podijeli