Novosti Sport Događanja

Čabi: Ne smijemo si dozvoliti nikakvo opuštanje

08.09.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nakon kratkog odmora vratili su se treninzima te su krenuli s pripremama za nastavak sezone nakon reprezentativne pauze. Dario Špikić i Krešimir Krizmanić vraćaju se s kvalifikacijskih dvoboja mlade U-21 reprezentacije, neki igrači dobili su zasluženi odmor, a neki su ovaj predah od prvoligaškog nogometa iskoristili kako bi uhvatili pravi ritam i u potpunosti se oporavili od ozljeda.

Gorica poslije tri odigrana kola ima maksimalnih devet bodova, a takvim se učinkom na otvaranju sezone može pohvaliti tek zagrebački Dinamo!

Slavilo se radom u Varaždinu, Koprivnici i doma protiv Šibenika pa bi bilo sjajno nastaviti taj pobjednički niz i kod Lokomotive, u nedjelju 13. rujna u Kranjčevićevoj ulici od 19.05 sati.

No, prvo se treba uspješno odraditi otvaranje Hrvatskog nogometnog kupa, kad na Gradski stadion u srijedu od 18 sati stiže trećeligaš Belišće.

"To su uvijek potencijalno opasne utakmice i zato protiv Belišća moramo krenuti kao da je prvenstvena utakmica. Dobro upozorenje bila nam je utakmica sa Savom Strmec, momčadi koja je u četvrtoj ligi, pa su svejedno vodili 1:0 do 70. minute. Belišće dolazi iz jednog ranga više, sigurno tamo ima dobrih igrača i zato si ne smijemo dozvoliti nikakvo opuštanje. Moramo ući maksimalno ozbiljno, što prije zabiti gol i riješiti sve moguće dvojbe," najavio je novu utakmicu Marijan Čabraja, bivši mladi reprezentativac, koji je hrvatski dres nosio u prošlom kvalifikacijskom ciklusu:

"Presretan sam zbog Špikića i Krizmanića, jako mi je drago što su u kadru U-21 reprezentacije i apsolutno sam siguran da su to obojica i zaslužili. Znam kako je meni bilo u reprezentativnom okruženju, u kockastom dresu, znam kakva je to čast i ponos, zato i kažem da sam iznimno sretan zbog njih. Iako, ovo je tek početak, njih dvojica su tek krenuli, tek će oni pokazati kakvi su igrači... Obojica su vrhunski, a bit će još i bolji!"

Na popisu Igora Bišćana bio je još jedan Velikogoričanin, David Čolina iz splitskog Hajduka.

Čabraja je pauzu iskoristio da svrati malo do svog Poreča, ali brzo se zaželio nogometa i nastavka natjecanja.

"Stvarno uživamo u treninzima, u radu, u druženju... Sretni smo i zadovoljni, puni samopouzdanja, što je i logično s obzirom na dosad ostvareno. Jedva čekamo da opet krenu utakmice, da nastavimo onako kako smo krenuli."

"Iskreno, i prije nego što je sezona krenula, između sebe smo razgovarali da imamo jako dobar raspored na početku i da to moramo iskoristiti što je bolje moguće. Ostali smo na okupu nakon prošle sezone, a to automatski znači da smo jači. Došla su nam i pojačanja, dobili smo na širini i znali smo da imamo priliku dobro startati. U svemu tome iznimno je važno i to što smo sad već ozbiljno razdoblje s trenerom Dambrauskasom. Evo, zajedno smo već više od šest mjeseci, usvojili smo dobar dio mehanizama i zahtjeva koje trener traži od nas, a to se vidi i na terenu. Pred nama je još puno posla, ali igramo lijep nogomet i vjerujem da smo na jako dobrom putu," dodao je Čabi.

Goricu nakon gostovanja kod Lokomotive očekuje domaći dvoboj s Istrom 1961, a nakon toga 'pakleni' raspored, put na noge Osijeku, kojeg je nedavno preuzeo  Nenad Bjelica pa domaći dvoboj s Hajdukom, okršaj kod Dinama na Maksimiru i susret s Rijekom na Gradskom stadionu. Bit će to pravi test snage ove Dambrauskasove Gorice.

"Nismo poletjeli nakon ove tri pobjede, daleko od toga, nitko ne upada u euforiju. Štoviše, baš se nekako među nama osjeti želja da nastavimo ovako, da se nismo i da se nećemo zadovoljiti ovime što smo dosad napravili. Ako mene pitate, čini mi se da smo baš čvrsto odlučili otići korak naprijed, boriti se za pozicije u vrhu tablice, i tako ćemo se ponašati i u nastavku sezone!"

Važan okršaj u Kupu Hrvatske u srijedu očekuje i Kurilovec, koji na Udarniku od 16 sati igra protiv Papuka iz Orahovice. Ekipa Perice Vidaka također je savršeno otvorila trećeligašku sezonu i u prva tri kola uzela je svih devet bodova.

Nadamo se nastavku pobjedničkog niza.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli