Novosti Sport Događanja

Buna slavila u derbiju s Dinamom, Kupa napunila mrežu Meštrice, Mladost na korak od druge pozicije

21.10.2020. / Damir Žbulj

Kupa je u Pokupskom razveselila svoje navijače, sjajnom i raspucanom partijom i uvjerljivom 6:3 pobjedom nad Meštricom.

No, za goste je sve izgledalo idealno u otvaranju dvoboja, jer su u trećoj minuti stigli do prednosti preko Hanžeka i minimalno vodstvo su čuvali sve do isteka prvih pola sata...

Ivan Šandor tada zabija za izjednačenje, a sedam minuta kasnije Stjepan Poturica pogađa za preokret i 2:1, rezultat na poluvremenu.

Nastavak je utakmice je ponudio pravi spektakl, na radost domaćina. Ivan Šestak postiže treći gol Kupe početkom nastavka, a Jurica Ruklić, koji je na poluvremenu ušao s klupe, pola sata prije kraja, u razmaku od samo dvije minute, zabija dvaput i u potpunosti prelama ovaj dvoboj na stranu Kupe.

Haithem Hanachi postiže drugi gol Meštrice u 67. minuti, no, Kristijan Blažinčić pobrinuo se za novu proslavu simpatizera Kupe. U samom finišu dvoboja Pavao Galović realizira kazneni udarac za goste, šesti ove sezone, čime i dalje ostaje na vrhu ljestvice strijelaca 1. ŽNL Istok s devet pogodaka, jednim više od Joveša iz vodećeg Kloštra.

Kupa je četvrtom pobjedom u svom osmom nastupu stigla do 14 bodova i šeste pozicije. U idućem kolu ekipu Miroslava Lukinića čeka gostovanje u Novom Čiču kod Dinamo Hidrela. Meštrica ima 12 bodova, ali i utakmicu više od Kupe, a u nedjelju od 11 sati u Gornju Lomnicu stiže Ostrna.

Mladost iz Obrezine je doma s 2:0 nadigrala Zvekovac i tako opravdala ulogu favorita protiv fenjeraša, koji je i dalje bez pobjede i na dnu ljestvice s jednim osvojenim bodom. Dubrava ima identičan 'učinak', ali i utakmicu manje.

Sredinom prvog poluvremena Alan Pejak je zabio za početnu prednost, a zasluženu pobjedu potvrdio je u devet minuta prije kraja Dino Hadžiabdić.

U desetom kolu Mladostaši putuju na derbi u Lonjicu, gdje će u izravnom okršaju voditi bitku za drugu poziciju na tablici.

Derbi u Maloj Buni pripao je domaćinu, koji je s 2:0 svladao Dinamo Hidrel i tako napravio korak bliže prema sredini ljestvice i poziciji koju trenutno drži momčad iz Novog Čiča.

Ivan Rak trese mrežu gostiju na isteku prvih pola sata, a desetak minuta prije kraja Tomislav Novosel postavlja konačni rezultat.

Povratak na pobjedničke staze Dinamovci će tražiti na svom travnjaku protiv Kupe, u nedjelju od 14.30 sati.

Buna u istom terminu gostuje kod Zvekovca...

Posavec je na poluvremenu u Banovu imao minimalnu prednost, Igor Mostarlić zabio je svoj prvi pogodak u 35. minuti, no, na kraju su gosti morali spašavati bod.

Saša Uremović početkom drugog dijela zabija za izjednačenje i mreže su nakon toga mirovale do posljednjih 15 minuta, kad kreće 'show program'. Danijel Buzov vraća prednost Posavcu, ali minutu kasnije Dino Juričić stavlja rezultat u egal. Uremović u 80. minuti domaće dovodi u vodstvo, ali se tri minute kasnije ponovno ukazao Mostarlić, za konačnih 3:3.

U nedjelju od 14.30 sati u Lekneno kod Posavca stiže Vatrogasac, a utakmica će imati humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica i sa šanka bit će doniran za liječenje Karla Sokača, mladog vratara koji je teško stradao u prometnoj nesreći i nalazi se na rehabilitaciji u Varaždinskim Toplicama.

(Foto: NK Kupa Pokupsko)

 

Podijeli