Novosti Sport Događanja

Buduće zvijezde Vatrenih u važnom kvalifikacijskom okršaju na Gradskom stadionu

18.11.2019. / Damir Žbulj

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 18 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici igra izuzetno važan kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Europsko prvenstvo.

Mladi Vatreni će pod vodstvom Igora Bišćana, koji je nedavno preuzeo kormilo i upisao pobjede nad San Marinom i Litvom, tražiti pobjedu kojem bi preuzela drugo mjesto na ljestvici kvalifikacijske skupine 4.

Velika Gorica je uvijek bila odličan domaćin mladoj izabranoj vrsti pa očekujemo kako će i ovaj put turopoljski ljubitelji nogometa pohrliti na stadion i uživo pogledati najveće mlade zvijezde, među kojima će biti i Josip Brekalo, koji je u subotu na Rujevici s Vatrenima izborio plasman na Euro, a sad ga je izbornik Zlatko Dalić 'posudio' Bišćanu za ovaj bitan kvalifikacijski okršaj.

Prošli tjedan protiv Litve od prve minute su krenuli Adrian Šemper, Domagoj Bradarić, Joško Gvardiol, Branimir Kalaica, Boško Šutalo, strijelac Luka Ivanušec, Ivan Lepinjica, Nikola Moro, Antonio Marin, Petar Musa, Mario Ćuže, priliku s klupe dobili su Lovro Majer, Mihael Žaper, Franko Kovačević te Ivan Posavec i Kristijan Bistrović, dvojac s klupe koji je na kraju golovima i donio slavlje.

Sigurno među njima ima i budućih velikih zvijezda Vatrenih, kao što su to jednom davno kroz mladu reprezentaciju dragocjeno iskustvo stjecali naši velikani poput Luke Modrića...

"Očekivali smo tešku utakmicu, no znali smo da smo kvalitetniji. Litva je stajala u dva čvrsta bloka, ali naposljetku smo pokazali da smo bolja momčad. Češka je jedna od kvalitetnijih reprezentacija u našoj skupini i sigurno će susret s njima biti još teži," najavio je Ivanušec pa istaknuo:

"Svi smo kao jedan, jako smo dobra momčad i dobro se slažemo s novim izbornikom i njegovim stožerom. Ispunjavamo njihove zahtjeve, što se vidi na terenu. Dobro igramo, i treba to pokazivati i dalje!"

Hrvatka je protiv Čeha igrala i u prošlom kvalifikacijskom ciklusu, poražena je na gostovanju 2:1, a u domaćem 5:1 slavlju dvostruki strijelac bio je Nikola Vlašić, dok su po jednom zabili Brekalo, Karačić i Moro.

Među onima koji su na Bišćanovom popisu za ovu utakmicu je i David Čolina, Velikogoričanin koji je svoju nogometnu karijeru gradio u mladim selekcijama zagrebačkog Dinama, a preko Monaca je ove godine stigao u redove splitskog Hajduka. 

Podijeli