Novosti Sport Događanja

Budimir s okupljanja Vatrenih na predstavljanje u novi klub stigao s koronavirusom

16.10.2020. / Damir Žbulj

Ante Budimir proteklog je tjedna ostvario dječačke snove, debitirao je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, upisao je asistenciju za pobjednički pogodak u Švicarskoj, dobio je posljednjih pola sata u okršaju sa svjetskim prvacima Francuzima na Maksimiru i stigao na predstavljanje u svoj novi klub...

No, sve je pokvario pozitivan PCR test na koronavirus kojeg je velikogorički internacionalac napravio u Osasuni, što je potvrđeno i preko službene stranice španjolskog prvoligaša.

Ante je posljednjih desetak dana proveo s Vatrenima, prije dvoboja s Francuzima bio je negativan, i bit će zanimljivo vidjeti može li se ustanoviti gdje je pokupio virus...

Pozitivan je i njegov reprezentativni suigrač Andrej Kramarić

"U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su zaraženi Kramarić i Budimir, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab. Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH," piše hns-cff,hr.

Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije.

(Foto: Osasuna)

Podijeli