Novosti Sport Događanja

Budimir s nova dva pogotka 'podsjetio' Dalića na svoju golgetersku formu

01.07.2020. / Damir Žbulj

Velikogoričan Ante Budimir nastavio je tresti suparničke mreže za svoju Mallorcu u španjolskoj Primeri.

U izuzetno važnoj 5:1 pobjedi nad Celtom iz Viga, protiv izravnog suparnika u borbi za opstanak, Budimir je dva puta tresao mrežu gostiju, iz penala u otvaranju utakmice te početkom drugog poluvremena, neposredno nakon što je Celta smanjila zaostatak.

 

Igrao je do 75. minute, kada ga je zamijenio Chavarria.

S nova dva zgoditka Ante je stigao na šestu poziciju ljestvice strijelaca La Lige, poentirao je 12. puta, koliko i Ocampos iz Seville. Više od njega zabili su tek Aspas iz Celte (13), Moreno iz Villarreala (13) i Luis Suarez iz Barcelone (13) te Realov Karim Benzema (17) i nedodirljivi Leo Messi iz Barcelone s 22 postignuta pogotka.

Mallorca je pet kola prije kraja na 18. poziciji s 29 osvojenih bodova, pet manje od Celte, koja se nalazi u zoni spasa.

U idućem kolu Budimir i njegovi suigrači gostuju kod madridskog Atletica.

Velikogorički internacionalac svojom golgeterskom formom kuca na vrata hrvatske reprezentacije, koja bi prvu utakmicu nakon 'korone' trebala igrati 5. rujna na gostovanju kod još uvijek aktualnog europskog prvaka Portugala na početku nove sezone Lige nacija.

Zlatko Dalić bi prema svim najavama trebao ostati izbornik i produljiti ugovor barem do Europskog prvenstva idućeg godine, koje je zbog svjetske pandemije odgođeno.

Vatrene u Ligi nacija čekaju još i Francuska i Švedska, u rujnu je na rasporedu još i gostovanje u Parizu, a u listopadu dvije domaće utakmice protiv Šveđana i Francuza.

Podijeli