Novosti Sport Događanja

Budimir postigao prva dva prvoligaška pogotka za Mallorcu, Brozović zabio u slavlju u gradskom derbiju

23.09.2019. / Damir Žbulj

Turopoljski nogometaši na početku nove sezone paraju mreže na najvišoj svjetskoj razini, u Serie A i španjolskoj Primeri.

Ante Budimir zabio je prva dva prvoligaška pogotka za svoju Mallorcu, koja je kod Getafea ipak doživjela svoj treći prvenstveni poraz.

Getafe je autogolom Babe te pogocima Moline i Nyoma poveo 3:0, da bi u 70. minuti Budimir glavom zatresao mrežu domaćina za smanjenje zaostatka.

Samo sedam minuta poslije odlično je reagirao iz blizine te petom atraktivno poentirao za 3:2 i povratak nade navijača Mallorce. Ipak, Angel je u 84. minuti zaključio priču pogotkom za 4:2 i potvrdu pobjede Getafea.

Ante je odigrao cijelu utakmicu, a Mallorca je nakon pet kola na 17. mjestu ljestvice LaLige s jednom pobjedom, remijem i tri poraza te četiri osvojena boda.

U četvrtom kolu talijanske Serie A Inter je u gradskom okršaju svladao Milan 2:0, a pogodak je postigao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je odigrao cijelu utakmicu za pobjedničku momčad.

Sensi je početkom nastavka izveo prekid na lijevoj strani, Brozović je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta uz pomoć igrača Milana odlazi u mrežu. Drugi mu je to zgoditak ove sezone u Serie A.

Konačnih 2:0 postavio je Lukaku glavom u 78. minuti, a Inter je jedina ekipa s maksimalnim učinkom...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za listopadske kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske i Walesa, a među njima je naravno i Brozović.

Aktualni svjetski doprvaci okupit će se u ponedjeljak, 7. listopada u Splitu kako bi započeli pripreme za okršaje s Mađarskom i Walesom na putu prema Europskom prvenstvu 2020. godine.

Susret s Mađarima na rasporedu je u četvrtak, 10. listopada na Poljudu, a Vatreni u subotu putuju prema Cardiffu, gdje će u nedjelju, 13. listopada odmjeriti snage s Velšanima.

Pozvani su:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Aston Villa), Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Borna Barišić (Rangers), Matej Mitrović (Club Brugge), Dario Melnjak (Rizespor), Mile Škorić (Osijek), Karlo Bartolec (Kobenhavn)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Bruno Petković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Dino Perić (Dinamo), Filip Bradarić (Hajduk), Mijo Caktaš (Hajduk)

Podijeli