Novosti Sport Događanja

Budimir: Nadam se kako ćemo zadržati golgeterske navike u ovoj godini Europskog prvenstva

09.02.2021. / Damir Žbulj

Ante Budimir potvrdio je svoju golgetersku formu u dresu Osasune, osiguravši svojoj ekipi važno slavlje protiv Eibara, u bijegu iz opasne zone.

Velikogoričkom nogometnom internacionalcu i hrvatskom nogometnom reprezentativcu to je peti prvenstveni gol sezone, no, još je važnije da Budimir tri pogotka zabio u posljednjih nekoliko tjedana i da se s pravom veseli idućem reprezentativnom okupljanju Vatrenih.

-->> [VIDEO] Budimir ponovno spasitelj Osasune: Pogotkom u završnici osigurao vrijedne bodove u borbi za opstanak

Krajem ožujka Hrvatska kreće u kvalifikacije za iduće Svjetsko prvenstvo, a na rasporedu su gostovanje u Sloveniji te domaći susreti s Ciprom i Maltom.

No, u sjajnoj su formi i Andrej Kramarić, Ante Rebić...

“Krenulo nam je i dobro da je tako. Probudili smo se, počeli zabijati. Doduše, Kramu moramo smjestiti u neku 'drugu ladicu', on je iz nekog drugog filma, zabija kao na traci, ha, ha, ha..."

"Nadam se da ćemo početak kvalifikacijskog ciklusa svi dočekati zdravi i da ćemo u godini Europskog prvenstva zadržati ove golgeterske navike,” naglasio je Budimir za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Ova godina izuzetno je važna i zbog Europskog prvenstva, koje se trebalo održati lani, ali je bilo odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Hrvatska je u skupini s Engleskom, Škotskom i Češkom, a nadamo se kako će i Budimir u lipnju biti u kadru izbornika Dalića, rame uz rame s Marcelom Brozovićem.

Prije toga neka nastavi zabijati u dresu Osasune, baš kao i u posljednjem dvoboju...

“Ostvarili smo važnu pobjedu protiv Eibara u utakmici koja je bila sve, samo ne jednostavna. Sve je bilo idealno u prvih pola sata, igrali smo jako dobro, postigli vodeći pogodak i onda… Čovjek nam zabije eurogol špicom kao na malom nogometu. Poslije je bilo drž’, ne daj...”

Budimir je imao malih zdravstvenih problema, početkom krajem siječnja i početkom veljače propustio je zbog lakše ozljede utakmicu u Kupu s Almerijom i u prvenstvu s Betisom, no, izgleda kako je sada sve u najboljem redu. Osasuna je bez njega izgubila oba susreta!

"Dobro sam pratio akciju, došao na drugu stativu iz drugog plana. Iako… Suigrač je skrenuo loptu glavom taman da me malo iznenadi, ali uspio sam pucati, lopta se od stative odbila do mojih prsa i završila u mreži! Super je ispalo," pojasnio je Ante.

U idućem kolu La Lige čeka ga gostovanje kod Levantea. 

 

 

Podijeli