Novosti Sport Događanja

Briljantna Dora Krsnik predvodila Hrvatice do slavlja u Češkoj: Sve smo išle 'na glavu', ponosna sam na ovu ekipu!

11.10.2021. / Damir Žbulj

Velikogoričanka Dora Krsnik predvodila je hrvatsku rukometnu reprezentaciju do velikog i vrijednog slavlja na gostovanju u Češkoj, u sklopu kvalifikacija za iduće Europsko prvenstvo.

Brončane 'Kraljice šoka' izgubile su u prvom dvoboju od Ukrajine, ali su sve nadoknadile osvajanjem bodova kod Čehinja, uz fantastičan doprinos naše Dore, koja je uz vrhunski posao u obrani odigrala briljantno i u napadu te je zabila čak šest golova iz sedam pokušaja prema suparničkim vratima!

"Drago mi je kako je sve završilo jer smo stvarno odigrale dobru utakmicu," istaknula je Krsnik nakon teško izborenog, ali zasluženog 24:26 slavlja u Češkoj.

"Igrale smo dobro u obrani, uspjele smo se dva puta vratiti iz 'minus četiri', što pokazuje našu snagu! Imale smo puno samopouzdanja, sve smo išle 'na glavu', borile smo se jedna za drugu..."

"Na kraju smo uspjele prelomiti utakmicu i zadržati tu razliku. Sjajna je bila Tea Pijević na golu, koja je popravila sve ono što smo mi 'zeznule' u obrani . Stvarno sam ponosna na ovu ekipu, mislim da smo napravile dobar posao. Žao nam je one utakmice s Ukrajinom, ali smo dokazale da možemo bolje," posebno je naglasila.

"Sad ćemo se spremati za Svjetsko prvenstvo i tamo ćemo probati još jednom sve 'šokirati'," s osmjehom je poručila naša sjajna velikogorička rukometašica, stožerna igračica hrvatske reprezentacije. Šest golova dodala je i Valentina Blažević, a pet je zabila Ćamila Mičijević, uz fenomenalnih 15 obrana Pijević.

Brončane s prošlog Europskog prvenstva nastupit će na svjetskoj smotri najboljih početkom prosinca u Španjolskoj. U skupini u Castellonu Hrvatice će prvo igrati s Brazilom, prvakinjama Južne i Srednje Amerike, a dvoboj je na rasporedu 2. prosinca. Dva dana kasnije cure igraju protiv Paragvaja, a 6. prosinca protivnice su reprezentativke Japana.

Tri najbolje reprezentacije iz svake od šest kupina idu dalje. Hrvatska će u slučaju prolaska grupe, a svi vjerujemo kako će u tome uspjeti, 'spaja' sa skupinom u kojoj su Španjolska, Austrija, Argentina i Kina. Dvije najbolje reprezentacije iz te 'runde' idu u četvrtfinale. Taj dio natjecanja igra se od 9. do 13. prosinca, a grad domaćin je Torrevieja.

Četvrtfinala se igraju 14. i 15 prosinca, polufinala su na rasporedu 17. prosinca, a borba za medalje 19. prosinca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore




(Foto: kolektiffimages/HRS)

Podijeli