Novosti Sport Događanja

Bošnjak slavio na prvom dvoranskom prvenstvu

01.03.2018. / Redakcija

Protekle subote na Zagrebačkom velesajmu gdje je nedavno otvorena atletska dvorana, prva takvog tipa u Hrvatskoj, održano je dvoransko prvenstvo Hrvatske. Možemo reći, kako je to bilo i povijesno prvenstvo, budući da je isto po prvi puta održano u Hrvatskoj, jer do sada su se ovakva Prvenstva održavala u Beču, Budimpešti ili Beogradu.

Sudionik Prvenstva bio je i velikogorički atletski as, Dino Bošnjak koji se ovoga puta odlučio za utrku an 3000 metara, na kojoj je bio brži od ostatka konkurencije.

-Do tada smo u dvorani odradili dva treninga. Sama utrka bila je super, on je to odradio u svome stilu i odnio pobjedu, koja mu je do sada jedino nedostajala u karijeri, jer još nikada nije bio dvoranski prvak Hrvatske- kaže nam Dinin otac, a ujedno i trener Damir Bošnjak, koji je ne krije zadovoljstvo otvaranjem ove dvorane.

 

-Staza je super, a sama dvorana nam dobro dođe u ove hladne dane, jer svaki drugi dan sad tamo treniramo- kaže Bošnjak, koji već u subotu na dvoransko Prvenstvo kadeta, mlađih juniora i juniora odlazi s dva trkača, koji bi također mogli zauzeti mjesta na pobjedničkom postolju.

Apsolviravši na najbolji mogući način ovu utrku, Dino Bošnjak sada kreće s pripremama za Prvenstvo Hrvatske na otvorenim stazama koje će se 24. ožujka održati u Zadru, dok je 21. travnja na rasporedu Prvenstvo Hrvatske na 10 kilometara na atletskoj stazi. (Dr)

Podijeli