Novosti Sport Događanja

Bišćanovi 'mali Vatreni' protiv Češke igraju u Velikoj Gorici: Veselimo se idućem okupljanju

15.10.2019. / Damir Žbulj

Igor Bišćan pobjednički je krenuo u svoj mandat izbornika U-21 reprezentacije te je nakon prijateljske pobjede nad Mađarskom s 'malim Vatrenima' upisao i uvjerljivo slavlje u kvalifikacijskom dvoboju za Europsko prvenstvo u Sloveniji i Mađarskoj na gostovanju kod San Marina.

Mrežu domaćina načeo je Kulenović nakon samo šest minuta igre, a isti je igrač sredinom prvog poluvremena udvostručio hrvatsku prednost. Potom je precizan bio i Ivanušec, a nedugo po svom ulasku u igri pogodio je i Bistrović. Kulenović je već prije odlaska na odmor upotpunio svoj hat-trick, da bi u drugom poluvremenu posao završili Ivanušec svojim drugim pogotkom te Soldo, koji je također ušao s klupe za pričuve, za konačnih 0:7.

"Prezadovoljan sam s ovih tjedan dana koje smo proveli zajedno. Brzo smo se priviknuli jedni na druge i osjećali se sve bolje iz dana u dan. Ova nam pobjeda mnogo znači zbog atmosfere i naših međusobnih odnosa. Pobjede su te koje generiraju atmosferu, i one prijateljske i ove natjecateljske, bez obzira na suparnika skromne kvalitete. Nije lako postići sedam pogodaka na utakmici, odnosno čak 11 u tjedan dana. Sve čestitke igračima, bili su maksimalno ozbiljni, kako i treba biti. Tada njihova kvaliteta napravi sve ostalo. Na najbolji smo način zaključili ovo okupljanje i veselim se idućem" prenosi hns-cff.hr razmišljanja izbornika Bišćana, koji je reprezentaciju preuzeo poslije uvodnog poraza u kvalifikacijama od Škotske i otkaza Nenadu Gračanu. 

U drugoj utakmici dana Skupine 4 Češka je kod kuće remizirala sa Škotskom (0:0), a Hrvatsku novi izazov čeka 14. studenoga, kada gostuje u Litvi.

Četiri dana kasnije, 18. studenog, hrvatska U-21 reprezentacija ponovno će biti u našem gradu, a na Gradski stadion od 18 sati dolazi Češka.

Velika Gorica se pokazala kao izniman domaćin, u rujnu je U-21 selekcija odmjerila snage s Ujedinjenim Arapskim Emiratima i slavila 3:0, lani je u kvalifikacijskom dvoboju Hrvatska s 4:0 svladala Moldovu, dok je prije dvije godine s 5:0 bila bolja od San Marina.

UEFA U-21 EURO, kvalifikacije, Skupina 4:
1. Škotska 8 (4)
2. Grčka 7 (3)
3. Češka 5 (3)
4. Litva 4 (4)
5. Hrvatska 3 (2)
6. San Marino 0 (4)

(Foto: FSGC)

Podijeli