Novosti Sport Događanja

Bikovi uvjerljivi na svom parketu: Zadovoljan sam, jer smo igrali timski i kolektivno!

01.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice uspješno su odradili domaći dvoboj sa Zabokom u Ligi za prvaka i sada mirno mogu otići na gostovanje u Zadar prije početka doigravanja!

Gosti su u otvaranju utakmice imali osam poena razlike, ali Bikovi su brzo uhvatili pravi ritam i na kraju su došli do uvjerljivog slavlja.

Ekipa Mladena Starčevića je odigrala sjajno, završilo je sa sigurnih 97:83, a čak šestorica igrača imalo je dvoznamenkasti učinak.

Predvodio je Dino Cinac s 25 koševa i šest skokova.

"Prije svega cijela je ekipa odigrala vrhunski tako da je ovo rezultat timske igre i zalaganja. Nadam se da ćemo što više raspoloženih igrača imati i u budućnosti," naglasio je nakon pobjede Cinac.

Karlo Uljarević i Mate Kalajžić postigli su po 13 poena, Ivan Batur dodao je 12, Ante Mašić 11, a Luka Tomas ubacio je deset koševa.

"Sjajna utakmica u našoj izvedbi s 97 poena na kraju. Doduše dosta smo i primili. Imali smo šestoricu dvoznamenkastih igrača od kojih je jedan napravio valorizaciju 31. Vrlo sam zadovoljan da smo igrali timski i kolektivno. Dali smo šansu i mlađim igračima, od kojih je jedan 2004. godište. Znači stvarno možemo biti zadovoljni kako je utakmica ispala,” poručio je strateg Gorice, koji je priliku u završnici dao i Sokolu, Miloloži i Perici.



U posljednjem kolu Lige 'šestorice' Bikovi u petak gostuju u Zadru, a onda kreće najvažnije dio sezone i borba za trofej prvaka Hrvatske.

Gorica će u četvrtfinalu HT Premijer lige, na dvije pobjede, igrati protiv Cedevite Junior, koju je dva puta već dobila u Ligi za prvaka.










Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli