Novosti Sport Događanja

Bikovi u derbiju s vodećim Kvarnerom: Pozivamo navijače da nam pruže maksimalnu podršku

28.03.2024. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice 'na milimetar' su od sjajnog ovosezonskog uspjeha i plasmana u doigravanje Prve muške lige. U ovoj sezoni stabilizacije i oporavka od ispadanja iz najvišeg ranga hrvatske klupske košarke Bikovi su pod vodstvom sjajnog mladog stratega Mirona Češkića igrali sjajno i mjesto među prve četiri ekipe bila bi zaista najveća nagrada za sav uloženi trud, i njemu i njegovim igračima.

U četvrtak će Gorica u Gradskoj sportskoj dvorani od 19.15 sati igrati posljednju domaću utakmicu regularnog dijela natjecanja, a u goste stiže vodeći Kvarner 2010, koji je u dosadašnja 24 odigrana kola upisao tek dva poraza i glavni je kandidat, uz osječke Vrijednosnice, za povratak u Premijer ligu.

"Nakon jako bitne pobjede u Omišu rasterećeni dočekujemo Kvarner. Znamo su oni jako kvalitetna ekipa dobro popunjena na svim pozicijama tako da očekujemo tvrdu i jaku utakmicu. Mi ćemo se dobro pripremiti i dat ćemo sve od sebe da s jednom pobjedom u zadnja dva kola i teoretski osiguramo taj playoff," poručio je iskreno Vito Porobić, koji s nepune 23 godine jedan od iskusnijih u momčadi, a trenutno je i najbolji strijelac Gorice.

"Kvarner od početka sezone ima izraženu ambiciju ulaska u Premijer ligu, posložili su jako dobru i iskusnu momčad i trenutno su vodeća momčad na tablici. Mi igramo pred našom publikom i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu. Zato bih ovim putem pozvao naše navijače da nam s tribine Gradske sportske dvorane pruže maksimalnu podršku," dodao je trener Češkić.

Bikovi u ova posljednja dva kola trebaju još jednu pobjedu kako bi 'zacementirali' svoje mjesto doigravanju, a nakon domaćeg dvoboja s Kvarnerom slijedi im gostovanje kod već praktički otpisane Podstrane. No, bilo bi lijepo domaću publiku, koja je ove sezone u solidnom broju dolazila na utakmice Prve muške lige, nagraditi još jednom sjajnom partijom i velikom pobjedom.

 

 

 

(Foto: KK Gorica / Nenad Mudrinić)

Podijeli