Novosti Sport Događanja

Bikovi 'slomili' Zabok

14.03.2021. / Damir Žbulj

Zanimljiv je bio košarkaški dvoboj Gorice i Zaboka, koji je na kraju ipak završio uvjerljivom pobjedom Bikova, rezultatom 92:72 (24:17, 26:24, 18:15, 24:16).

Međutim, nije svi izgledalo tako jednostavno Gorica je sjajnom igrom u prvom poluvremenu stigla do 20 poena prednosti, ali je u finišu druge dionice dopustila gostima da se vrate u dvoboj i na predah odu sa 'samo' 50:41.

Zabok je u nastavku dodatno zaprijetio, u par navrata stigao na samo šest poena minusa te dosta dugo u neizvjesnosti i budnosti držao Sesarovu momčad.

Ipak, u završnici je ponovno svoj posao odradila odlična obrana Bikova, ušlo je nekoliko dalekometnih šuteva i nekih pet minuta prije kraja u potpunosti je slomljen otpor suparnika.

Odličnu partiju prikazao je Ozren Pavlović, igrač koji je tek nedavno stigao u Goricu. Trebalo mu je ipak malo vremena da se privikne na novu ekipu, a pokazao se kao Sesarovo 'skriveno oružje'. Za nešto manje od 16 minuta ubacio je 15 poena, od čega su bile četiri trice iz pet pokušaja.

Ponovno se ključnom pokazala širina u kadru Gorice, Sesar je odlično rotirao igrače, a još pet ih je imao dvoznamenkasti učinak. Ljubičić je dodao 13 koševa, sve u prvoj dionici. Mašić je zabio 12, a Kalajžić, Uljarević i kapetan Majcunić ubacili su svaki po 11 poena.

Lovro Mazalin se nakon zdravstvenih problema vratio u momčad, ali nije ulazio u igru. Nije bilo niti potrebno. 

Split, Cibona i Gorica sada imaju 19 pobjeda i pet izgubljenih susreta, dok je na vrhu Zadar s jednim porazom manje.

U idućem kolu Goričani igraju kod Adria Oil Škrljeva.

 

Podijeli