Novosti Sport Događanja

Bikovi se vraćaju u akciju, Kalajžić najavio ludi ritam: Nadamo se da samoizolacija nije ostavila traga

03.11.2020. / Damir Žbulj

Nakon pauze od gotovo mjesec dana košarkaši Gorice vraćaju se na parket. Posljednji dvoboj odigrali su na gostovanju kod Cibone, nakon toga su zaredali s odgodama zbog pozitivnih testova na koronavirus i samoizolacije igrača i stručnog stožera.

U utorak od 18 sati u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Adria Oil Škrljevo, ekipa koja je u šest odigranih kola upisala tri pobjeda i tri poraza.

Goričani su u prva četiri nastupa dobili Split, Zabok i Zadar, dok su poraženi u derbiju u Draženovom domu.

Sesar i njegovi košarkaši svjesni su kako će teško ponovno uhvatiti pravi natjecateljski ritam, no, iskreno se nadaju novom slavlju.

"Jedva čekamo utakmicu! Sedam dana marljivo se spremamo za nju i nadam se da 14 dana samoizolacije nije ostavilo traga na ekipi. Kućni treninzi su pomogli da ostanemo u tonusu, ali ipak nisu ono pravo. Svi smo sada potpuno zdravi i na domaćem parketu moramo ići na pobjedu. Ovo je takva ekipa da u svaku utakmicu ulazi s pobjedničkim ambicijama, tko god stajao na drugoj strani terena," najavio je Mate Kalajžić, koji je u otvaranju sezone imao i manjih problema s ozljedom.

Gorica će morati nadoknaditi propuštene utakmice u domaćem prvenstvu, no, uskoro kreće i u regionalnu avanturu u ABA 2 ligi.

"Škrljevo je vrlo dobra ekipa koja ima kontinuitet rada s istim trenerom i neće položiti oružje tek tako što znači da nas čega vrlo težak posao. S obzirom na to da je pred nama ludi ritam utakmica bilo bi dobro da u njega uđemo s pobjedom,” dodao je razigravač Bikova.

ABA 2 liga zbog aktualne pandemije igrat će se turnirski, a prvi je na rasporedu od 9. do 18 studenog na Zlatiboru u Srbiji.

Gorica je imala šest pozitivnih igrača, ali bez nekih ozbiljnijih posljednica na zdravlje. Dvoboj protiv Škrljeva bit će dobar test za sve ono što Sesarovu momčad čeka u narednih 30-ak dana. Trebat će u raspored ubaciti odgođene okršaje sa Šibenkom, sinjskim Alkarom i Vrijednosnicama Osijek.

Prvi suparnik u regionalnoj ABA 2 ligi bit će Široki, iduće srijede, 11. studenog. Dva dana kasnije na rasporedu je okršaj s banjalučkim Borcem. U ponedjeljak 16. studenog Sesarova momčad igra protiv slovenskog Heliosa, a prvi turnir Goričani će zaključiti susretom protiv Slobode iz Užica, u srijedu 18. studenog.

Samo da ne bude problema s ozljedama...

Prema najavama iz političkog vrha novog zatvaranja ne bi trebalo biti i sportska natjecanja bi se trebala nastaviti održavati, uz pridržavanje novih i strožih mjera. One uključuju i igranje bez prisustva gledatelja još neko vrijeme.

"Moramo napraviti sve da tog novog zatvaranja ne dođe, jer će sportaši biti primorani potražiti neke druge poslove," poručio je jasno trener Gorice Josip Sesar.

Prijenos utakmice Gorice i Adria Oil Škrljeva u utorak od 18 sati možete gledati u izravnom prijenosu na Arena Sport televiziji.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

Podijeli