Novosti Sport Događanja

Bikovi projurili kroz Zabok: Izašli smo iz 'mini' krize, svi igrači su bili dobro raspoloženi

17.10.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice dobro su se pripremili za gostovanje u Zaboku te su suvereno stigli do novih bodova. Ekipa Josipa Sesara apsolutno je zasluženo upisala četvrto ovosezonsko prvenstveno slavlje i sada se Bikovi mogu mirno pripremati za drugi dvoboj Alpe Adria Cupa, u srijedu protiv austrijskog Klosterneuburga.

Goričani su u šestom kolu HT Premijer lige kontrolirali dvoboj od samog početka i domaćin niti u jednom trenutku nije doveo u pitanje konačni ishod i završnih 72:96 na semaforu.

"S ove dvije pobjede smo izašli iz mini krize koja je trajala dvije utakmice. Protiv Sonika su već bile naznake i sve je to već tada izgledalo bolje. Danas smo stvarno odigrali jednu dobru utakmicu od prve do zadnje minute. Svi igrači su nam bili dobro raspoloženi, imali smo energiju i moramo samo dalje tako nastaviti. Moramo još bolje i još jače trenirati Rekao bih još samo da je Zabok puno bolja momčad od ovog što su danas pokazali. Nedostaju im još jedan ili dva igrača koji će dati širinu u rosteru i želim Zaboku dobre igre u budućnosti," rekao je nakon dvoboja trener Sesar.

Sjajno je igrače Gorice služio šut, tricu su pogađali s 50 posto uspješnosti (14/28), od čega Savić bez pogreške (4/4).

Na kraju je najviše ubacio Davor Konjević, koji je upisao 17 koševa. Sjajan doprinos dali su i Uljarević s 13 poena, Kalajžić, Cvitković i Savić dodali su po 12, a Baković se zaustavio na 11 koševa.

"Moram reći da je pobjeda bila puno lakša od očekivane. Bojali smo se Zaboka, oni su na domaćem terenu uvijek nezgodan protivnik. Mi smo neko vrijeme bili u mini krizi, ali već u utakmici protiv Sonika smo pokazali da smo na dobrom putu da izađemo iz nje. Ovu smo utakmicu od prve minute shvatili maksimalno ozbiljno, postavili smo se kao favoriti i pokazali svoje pravo lice," naglasio je poslije slavlja raspoloženi Konjević.

Okršaj s Klosterneuburgom igra se u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani, baš kao i subotnji susret s Adria Oil Škrljevom, u idućem kolu hrvatskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Foto: KK Zabok)

 

Podijeli