Novosti Sport Događanja

Bikovi kreću u borbu!

18.09.2020. / Damir Žbulj

Malo više od šest mjeseci prošlo je od posljednje službene utakmice košarkaša Gorice. I to kakve utakmice! Ekipa Josipa Sesara u Gradskoj sportskoj dvorani nadigrala je tada vodeći Zadar te je još jednom potvrdila kako pripada u sam vrh hrvatske košarke.

Iz tog kuta nije se puno toga promijenilo, jer iako je kadar igrača nešto drugačiji, ambicije i kvaliteta su ostali na istoj razini.

Koronavirus je poremetio planove svima, Cibona, Zadar i Split, prvi ovosezonski suparnik, imali su problema s pozitivnim testovima, samoizolacijom, karantenom, prekidom priprema. Međutim, natjecanja jednostavno mora ponovno krenuti, a svi ljubitelji košarke to jedva i čekaju.

Preporuke HKS-a su da se utakmice HT Premijer lige igraju bez gledatelja, što će u novoj sezoni pogoditi i Goricu. Taman su se ljudi počeli 'privikavati' na dobre rezultate, a baš protiv Zadra i podrška s tribine dala je dodatni impuls Sesarovim košarkašima...

Ipak, navijačka podrška više će nedostajati Zadru, Splitu ili Šibenčanima pa je i to jedna od prednosti Goričana u novim izazovima.

U kadru više nema Marka Petrovića, Ivana Vučića, Petra Babića, Ilije Mikovića, Mislava Brzoje, Ante Gospića i Ivana Papca, ali tu su zato Krešimir Ljubičić, koji je stigao iz Cibone, Mate Kalajžić i Maj Kovačević, bivši košarkaši Splita, Karlo Uljarević došao je iz redova Zadra...

Sve su to mladići željni dokazivanja!

Veliki dobitak je i povratak Marka Bakovića, a roster u kojem su ostali Kapusta, Mazalin, Majcunić i Mašić, pojačali su i Ivan Batur i Emil Savić.

Respektabilna je to ekipa, koja se može ravnopravno nositi sa svim hrvatskim klubovima, ali i onima u regionalnom ABA 2 natjecanju, kada i ako uopće krene.

Okršaj sa Splićanima u prvom kolu, u petak od 18 sati već će biti dobar pokazatelj kvalitete koju ima Gorica, no, sezona je tek na početku, pauza je bila predugačka i prava forma bit će bitna tek u drugom dijelu sezone, kad će se igrati završnica Kupa Kreše Ćosića i doigravanje za prvaka Hrvatske.

ARAPOVIĆ, VRANKOVIĆ, PERASOVIĆ...

Split u Goricu stiže s velikim ambicijama, ekipa bivšeg izbornika Skelina nada se također borbi za vrh. Marko Arapović, Ilija Đoković i Sani Čampara su pojačanja, na pripremama su se nametnuli mladići poput Viktora Šarića, Ivana Perasovića i Roka Gizdavčića. Kapetan Mateo Kedžo i Pavle Marčinković glavne su karike, a Darko Bajo, Toni Perković, Antonio Vranković i Bruno Rebić iskusniji su i spremniji nego prošle sezone.

"Gostovanje kod Gorice za nas je tradicionalno neugodno, a još su ambiciozniji nego prijašnjih sezona. Dosta su promijenili momčad, tu su naša dva bivša igrača, ) koji će sigurno biti motivirani protiv nas. Što se nas tiče, kada je Hrvatska liga u pitanju, zna se da naša želja i obaveza pobjeda. Iza nas su duge pripreme, ali s malo utakmica. Sada nam je stigao i Marko Arapović, čeka nas dosta utakmica, blizu 60 bez doigravanja. Nismo optimalno spremni, poremetila nas je korona, ali vjerujem da ćemo iz tjedna u tjedan biti bolji," najavio je trener gostiju.

“Nadajmo se samo da će sezona teći kako je planirano i da nam korona neće prekidati prvenstvo. Kadar koji smo okupili posjeduje kvalitetu za sam vrh domaće košarke, ali ni konkurenti nisu spavali. Neće biti laganih utakmica jer i Šibenka, Alkar, Zabok, Dubrava, Hermes... imaju respektabilne ekipe. O Ciboni i Zadru da ne govorim. Prva prepreka su nam gosti iz Splita s kojima uvijek igramo ravnopravne, zanimljive i neizvjesne utakmice, a u protekle dvije sezone dobili smo ih nekoliko puta," istaknuo je Sesar prije početka nove sezone.

"Mi smo se pripremili najbolje što je moguće u datim uvjetima i sada je na igračima da dokazuju svoju kvalitetu iz utakmice u utakmicu. Tko su nam konkurenti za gornji dom hrvatske košarke vidjet ćemo na kraju sezone kada pogledamo tablicu," zaključio je strateg Gorice.

HT Premijer liga ima isti sastav kao i prošle sezone, kad je bez proglašenja prvaka prekinuta zbog koronavirusa. U prvom kolu Zadar dočekuje Šibeniku, Cibona igra doma protiv Zaboka, Dubrava Furnir gostuje kod Alkara u Sinju, Hermes Analitica igra u Osijeku kod Vrijednosnica, dok će Adria Oil Škrljevo odmjeriti snage sa Sonik Puntamikom.

Podijeli