Novosti Sport Događanja

Bikovi izašli iz izolacije i pregazili Zabok: Bilo je 'hrđe' na početku

12.12.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice deklasirali su Zabok u 13. kolu HT Premijer lige. Ekipa Josipa Sesara izašla je iz treće izolacije zbog koronavirusa, ali nije se to previše vidjelo na igri domaćih igrača u Gradskoj sportskoj dvorani, koji su na kraju slavili s 22 poena prednosti, rezultatom 90:68.

Gosti iz Zaboka posljednji su put bili u prednosti u drugoj dionici (27:29), ali sve nakon toga bilo je u znaku Bikova.

Na poluvremenu je prednost bila 12 poena, a utakmica je u potpunosti odlučena sredinom posljednje dionice, kad Goričani serijom od devet uzastopnih koševa odlazi na nedostižnih 74:56. U samom finišu Sesar je imao priliku malo i odmoriti svoju momčad, koju narednog tjedna očekuje veliki izazov u osmini finala Kupa Kreše Ćosića protiv Splita, a nakon toga i prvenstveni okršaj sa Zadrom.

Marko Baković predvodio je napad s 15 poena, dok je Krešo Ljubičić dodao 14, bez promašaja iz igre (6/6) i linije slobodnih bacanja (2/2). Borna Kapusta istaknuo se s devet asistencija...

"Napokon smo se vratili utakmicama, nakon još jedne pauze. Bili smo 'gladni' igranja i natjecanja. Bilo je malo 'hrđe' na početku, dok nismo malo povezali svoje redove. Bilo je dosta izgubljenih lopti i olako primljenih koševa, ali kasnije su stvari sjele na svoje mjesto. Idemo dalje," poručio je nakon dvoboja Baković.

"Nakon još jednog izlaska iz izolacije mislim kako smo dobro reagirali. Bilo je malo nervoze kod igrača, ali sve to pripisujem nekoj želji da sve to ponovno krene. Mislim da su momci dobro reagirali, vidi se da neki igrači nisu u dobrom fizičkom stanju, ali to ćemo kroz treninge i utakmice pokušati dignuti. Čestitao bih svojim igračima na ovoj zasluženoj pobjedi i na 28 asistencija, što znači da je bilo timske igre i kombinatorike," zaključio je trener Sesar.

Vrh ljestvice preuzeo je Zadar, nakon uvjerljivog slavlja u Draženovom domu 62:81. Goričanima je ovo bila osam pobjeda u desetom nastupu. Zadrani također imaju dva poraza, ali dvije odigrane utakmice više. Cibona sada ima tri poraza i devet pobjeda.

🔴 KK Gorica – KK Zabok 🗓 11.12.2020 ⏳ 17 h

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli