Novosti Sport Događanja

Bijeg s dna ljestvice mora početi u Šibeniku: Želim da sve ovisi o nama!

30.09.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice od četvrtka su ponovno svi na okupu, a u nedjelju ih očekuje nastavak prvoligaške sezone, koja u ovom prvom dijelu nije bila baš uspješna. Turopoljski prvoligaš je na dnu ljestvice sa samo jednom pobjedom, pet osvojenih bodova u devet nastupa i pet uzastopnih poraza...

Samir Toplak više nije trener, njegov nasljednik Igor Angelovski još nije osvojio niti jedan bod, no, reprezentativna pauza stigla je u pravom trenutku, a i Šibenik je protivnik po mjeri, protiv kojeg se može igrati i kojeg bi se moglo i trebalo pobijediti.

Zna to jako dobro i strateg Gorice, ali i njegovi nogometaši, koji moraju početi i igrati bolje, ali i češće pogađati protivničke mreže.

Deni Jurić imat će tu zadaću...

"Dobro smo radili protekla dva tjedna, iako smo bili bez nekoliko igrača. Sad kad smo se kompletirali posložili smo još neke taktičke stvari i bit ćemo spremni za nedjelju."

"Šibenik je uvijek nezgodan teren, često znaju i vremenski uvjeti biti nepovoljni, uz kišu i jak vjetar. Travnjak nije u najboljem stanju, ali kako nama, tako i njima. Ali, mi idemo po tri boda. Trebamo popraviti realizaciju, mislim da dobro igramo, stvaramo šanse. Vjerujem kako ćemo to popraviti u nedjelju i da će nas 'krenuti'..."

Angelovski nije za vrijeme ove reprezentativne pauze na raspolaganju imao Juricu Pršira, Krešimira Krizmanića i Tonija Fruka, koji su s 'Mladim Vatrenima' izborili U-21 Europsko prvenstvo. Golubickas je nastupao za Litvu, Francois za Australiju, a Mitrović je prošli tjedan s U-23 hrvatskom selekcijom svladao Katar, domaćina skorašnjeg Svjetskog prvenstva.

U Šibeniku neće moći računati na 'kartonirane' Suka i Steenvoordena, a problema s ozljedama od ranije imaju Keita i Raspopović, koji ionako ne bi igrao u Šibeniku zbog isključenja u prošlom kolu protiv Osijeka.

"Ova pauza nam je dobro došla, bez obzira na to što nismo bili kompletni. Neki od igrača su imali reprezentativne obveze i ako me nešto raduje je da nemamo novih ozljeda. Odradila smo dobra dva tjedna, odradili smo prijateljsku utakmicu protiv Domžala i potpuno spremni idemo u Šibenik!"

Prije nekoliko dana Damir Čanadi dobio je otkaz na Šubićevcu, a novi je trener Mario Cvitanović, koji je i obiteljski vezan uz Veliku Goricu, a na početku karijere nosio je i dres Radnika. 

"Imaju novog trenera, ne znamo niti kojom formacijom će igrati. No, moramo biti spremni na sve. Mislim da neće biti nikakvih problema, kao budemo pravi i ako utakmicu odradimo onako kako smo radili posljednja dva tjedna. Želim da sve ovisi o nama, da mi imamo pravi gard i da dođemo do pozitivnog rezultata," najavio je trener Angelovski.

U petak su Varaždin i Istra odigrali bez pobjednika (1:1), u subotu Osijek dočekuje Lokomotivu, a Dinamo na Maksimiru igra protiv Slaven Belupa. 

Gorica gostuje u Šibeniku u nedjelju od 17.30 sati, dok je od 15 sati na rasporedu Jadranski derbi Rijeke i Hajduka. 

 

Standings provided by SofaScore

Podijeli