Novosti Sport Događanja

Besplatna škola odbojke u Pješčanoj Areni: Nemojte ostati doma

12.06.2020. / Damir Žbulj

Za sve one koji nisu 'spojili' blagdan Tijelova i ovaj vikend, koji su morali ili željeli ostati u Velikoj Gorici, još uvijek mogu uživati u pješčanim radostima, iako nisu na moru.

Pješčana Arena u velikogoričkom Cvjetnom naselju nudi vam svakodnevno pregršt dobre zabave, kao i zanimljivih sportskih aktivnosti.

Svi ste dobrodošli u 'mini' školu odbojke na pijesku u trajanju od tri tjedna, koju vode dvije trenerice Kluba odbojke na pijesku Tur.

Treninzi se odvijaju u nekoliko grupa - za predškolsku djecu, za školarce od prvog do četvrtog razreda, za one od petog do osmog, kao i za sve ostale koji žele postati dio vesele KOP Tur ekipe. Oni se mogu uključiti u grupu za starije.

Škola odbojke na pijesku je besplatna, u dva ili tri termina tjedno, a sve u dogovoru s klupskim trenericama.

 

Subotnje jutro od 9 do 12 sati rezervirano je za 'šašavu pješčanu abaecedu', kad se naši najmlađi sugrađani, ali i oni koji se samo tako osjećaju, mogu opustiti i upustiti u nove pješčane avanture.

"Kreirat ćemo čarobne pješčane slike, u bespućima Pješčane arene tražiti skrivene, tajanstvene poruke starih pustinjaka... zaplesati Šašavu abecedu... rukama, nogama, prstima i ostalim gibljivim dijelovima tijela... Okušat ćemo se u modeliranju najveće i najpozitivnije pješčane poruke! Nemojte ostati doma, jer doma nema pijeska," zabavna je poruka organizatora.

U ranijem terminu, od 8 do 9 sati, prakticirat će se Tai Chi - drevna vještina za unutarnji mir i zdravlje.

Proteklog vikenda krenula je i popularna Liga mješovitih trojki, koja je okupila i odbojkaške rekreativce i profesionalce.

U jednoj od ekipa je i bivša europska prvakinja, jedna od čelnica HOK Gorica, Diana Reščić Breko, a podršku je cijeloj priči dala i naša Senna Ušić Jogunica, bivša suigračica iz Azene, ponajbolja hrvatska odbojkašica svih vremena...

"Ljeto je pred vratima, a tražite idealnu aktivnost koja će vas iz dosadne svakodnevice maknuti s vrućeg gradskog asfalta te podsjećati na zabavu kakvu možeš doživjeti samo na morskim plažama? Uz to želiš biti fit, steći nova prijateljstva, naučiti igrati najpopularniji i najbrže rastući ljetni sport današnjice te pritom uhvatiti boje i dobro se zabaviti na pijesku? Dođi i pridruži nam se," univerzalna je poruka svima koji su željni dobrog druženja i kvalitetne sportske rekreacije. 

 

Podijeli