Novosti Sport Događanja

Beli junak Plavih

06.11.2020. / Damir Žbulj

Nekadašnji junak navijača Gorice napokon je zablistao u dresu zagrebačkog Dinama! Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen stigao je u Turopolje u veljači 2018. godine, dok je Gorica još bila drugoligaš te je svojim partijama i golovima bio važna karika u osvajanju drugoligaške titule i povijesnom plasmanu u HT Prvu ligu.

Sjajan je bio u goričkom dresu u prvoligaškom društvu, zabijao je na sve moguće načine, asistirao suigračima, skrenuo pažnju na sebe i hrvatski prvak isplatio je Gorici više od dva i pol milijuna eura za njegove usluge.

U Dinamu se nije najbolje snašao, poslan je na posudbu u Lokomotivu, gdje također nije zablistao, i prije početka aktualne sezone vraćen je na Maksimir.

Nije bio u planovima trenera i sportskog direktora Mamića, htjeli su ga se riješiti, a na kraju je popularni Beli postao pravi junak, koji je Plavima možda i osigurao prezimljavanje u Europi.

U sastavu za važan okršaj Europske lige s austrijskim Wolfsbergerom našao se isključivo jer je redove Dinama poharao koronavirus i u zapisnik su ušli i oni koji inače ne dobivaju priliku.

S klupe je Dinamo u ovoj utakmici vodio Alen Peternac i 15-ak minuta prije kraja poslao je Atiemwena u igru...

Na semaforu je i dalje bio onaj početni rezultat, a iako je od kraja prvog poluvremena domaćin na Maksimiru imao igrača više, nije izgledao dobro na travnjaku. 

Nigerijski napadač praktički u prvom dodiru s loptom započinje akciju, koju je u konačnici zaključio fantastičnim pogotkom (VIDEO). 

Zadnju je utakmicu igrao 4. srpnja u dresu Lokomotive protiv Intera, a zadnji je gol zabio 9. ožujka, baš 'svojoj' Gorici, gdje ga navijači još uvijek dobro pamte.

Ove sezone je do utakmice s Wolfsbergerom odigrao tek jednu(!) minutu za prvu momčad.

Hrvatski prvak je nakon tri odigrana kola Europske lige prvi na ljestvici svoje skupine, s gol razlikom 1:0, nakon remija bez postignutih pogodaka s Feyenoordom i moskovskim CSKA te minimalnim slavljem nad Wolfsbergerom, za koje je zaslužan upravo Atiemwen.

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)

Podijeli