Novosti Sport Događanja

Batur spreman za povratak: Ne osjećam nikakav strah

13.01.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice morali su propustiti gostovanje kod Sonik Puntamike na otvaranju nastavak sezone, no, u nedjelju bi od 16 sati trebali zaigrati doma protiv Zaboka, uz prijenos na HTV2.

U momčad se nakon osam mjeseci pauze na parket vraća Ivan Batur, koji je uspješno zaključio proces dugotrajne rehabilitacije.

"Rehabilitacija se pomalo približava svom kraju, mogu reći da me samo dani dijele od povratka natjecateljskim utakmicama. Cijeli taj proces je bio izazovan, nešto s čime se nisam susreo do sad. Sama operacija je bila onaj lakši dio, od same ozljede do operacije je prošlo svega 20-ak dana i stvarno veliko hvala Klubu jer su maksimalno pomogli u tom periodu. Prvi dio rehabilitacije sam obavio u Zagrebu u poliklinici Patela koji je trajao dva mjeseca. Zatim sam otišao doma i nastavio raditi po njihovom programu koji su mi dali u poliklinici Patela. Oporavak je tekao po planu i početkom 12. mjeseca sam bio spreman pridružiti se treninzima kluba. Ponovno sam nastavio s radom u poliklinici, a na terenu sam u to vrijeme radio individualno tijekom treninga. Kako je vrijeme prolazilo, osjećao sam se sve spremniji i počeo sam s ekipnim treninzima, polako sam ulazio u kontakt igru. Ne osjećam nikakav strah tako da je ta prilagodba išla glatko. I evo, sad smo došli do trenutka da zaigram prve minute nakon osam mjeseci pauze," prenosi klupska stranica.

S obzirom na to kako su Goricu nedavno napustili Emil Savić, Davor Konjević i Tomislav Cvitković, povratak Batura bit će od velike važnosti za Bikove.

Gorica je trenutno na petom mjestu ljestvice domaćeg prvenstva, a prije zimske pauze izborila je svoje mjesto na završnom Final 8 turniru Kupa Kreše Ćosića.

"Rekao bih da je sve u skladu s očekivanjima i ambicijama kluba. U gornjem smo dijelu tablice što se tiče HT Premijer lige što nam je jako bitno jer naravno da želimo igrati Ligu za prvaka, nažalost nismo izborili prolazak u playoff Alpe Adria Cupa iako smo i tamo pružili dobre igre. Uz sve to nekako mi se čini da je najbitnije što smo izborili četvrtfinale kupa Krešimira Ćosića..."

"Idemo utakmicu po utakmicu, svaku ćemo se maksimalno pripremiti, nikog nećemo podcijeniti, ali se nikog ni ne bojimo. Najbitnije je da nas posluži zdravlje i da izbjegnemo ozljede ako je to ikako moguće. Stvarno vjerujem, ako budemo svi na okupu, da možemo ostvariti dobar uspjeh," zaključio je Batur.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli