Novosti Sport Događanja

Batur: Sigurno ćemo se pripremiti i uz malo sreće možemo do pobjede

05.03.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u petak će odraditi i treći dvoboj na sarajevskom turniru ABA 2 lige, protiv crnogorske Podgorice, a odmah u nedjelju čeka ih nastavak hrvatskog prvenstva, na gostovanju u Šibeniku.

Odigrane su dvije trećine HT Premijer lige, nadoknađene su sve zaostale utakmice i klubovi mogu krenuti u završnu borbu za pozicije prije početka doigravanja.

Bikovi su u 22 odigrane utakmice upisali 17 pobjeda i pet poraza, baš kao i Cibona i Split, koji ipak imaju bolji međusobni omjer. Na vrhu je Zadar s jednim izgubljenim susretom manje. Vodeća četvorka, u kojoj su i Goričani, izdvaja se kvalitetom i velikom prednošću ispred ostatak lige, jer Sonik Puntamika na petoj poziciji ima omjer 12-10, dok Adria Oil Škrljevo i Zabok imaju polovičan učinak od 11 pobjeda i isto toliko poraza.

Šibenka drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje s 10 pobjeda i 12 izgubljenih dvoboja.

'Trokružno' se po prvi puta trebalo igrati i prošle sezone, ali je natjecanje bilo prekinuto zbog koronavirusa.

No, prije gostovanja na Baldekinu, u nedjelju od 18 sati, morat će Sesarova momčad odraditi regionalni susret s Podgoricom.

“Momčad Podgorice sastavljena je od odličnih igrača od kojih su neki igrali i u redovima Partizana i Mege. To su, dakle, momci koji su osjetili i neku višu razinu od ovoga u ABA2 ligi. Neće nam biti lako, pogotovo nakon ovog poraza protiv Sparsa gdje smo se stvarno puno potrošili i gdje smo igrali bez Kalajžića i Mazalina..."

"Svakako ćemo opet napraviti dobru pripremu utakmice i postaviti se na terenu kao što smo učinili protiv Sparsa. Nadam se da bi nas u ovoj utakmici mogla malo pomaziti i sreća i da ćemo doći do bodova. Dečki su s ovom utakmicom protiv Sparsa to i zaslužili i vjerujem da će dobro odigrati još jednu utakmicu u ovom balonu,” najavio je trener Gorice.

"Podgorica je vrlo kvalitetna ekipa kao uostalom i sve ekipe u ABA2 ligi protiv kojih smo igrali ili smo ih imali priliku gledati. Sigurno ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu, dati sve od sebe da odigramo dobro kao protiv Sparsa i onda uz malo sreće vjerujem da možemo do pobjede," najavio je Ivan Batur.

Utakmica u Sarajevu protiv Podgorice igra se od 20 sati.

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

Podijeli