Novosti Sport Događanja

Banovi teže polivalentnom igralištu za nogometaše, ali i sve školarce

11.01.2017. / Nefertum IT
U šest različitih sekcija NK Ban Jelačić iz Vukovine broji oko 150-ero djece. Uz goričkog drugoligaša i Udarnik time je Nogometna škola u Vukovini najmasovnija  i najuspješnija na goričkom području, ali širem području Zagrebačke županije.

U svojim osnovnim smjernicama razvoja iz kluba ističu upravo rad s mlađim uzrastima s čijim se rezultatima i zdravim razvojem posebno ponose, a uz rast broja djece u klubu neopohodna su i ulaganja u infrastrukturu, jer seniori i dječjih šest sekcija trenira na jedinom igralištu koje imaju.

-Činjenica da imamo jedno dostupno igralište nam uvelike otežava provođenje brojnih aktivnosti u klubu, posebno u trenažnom procesu. Kako bi osigurali što kvalitetnije treninge za sve selekcije u klubu javila se potreba i želja za izgradnjom polivalentnog nogometnog igrališta na prostoru uz sami klub-rekao nam je predsjednik kluba Tomislav Pedišić.



I školarcima nedostaje vanjsko igralište

Polivalentno igralište predviđeno je u dimenzijama 36x18 metara te bi kao takvo zadovoljilo potrebe u trenažnim procesima kluba kada su u pitanju mlađi uzrasti, ali i nastavu tjelesnog odgoja za učenike OŠ Vukovina. Naime, vanjskog igrališta u OŠ Vukovina nema osim starog oštećenog košarkaškog terena na betonu. Suradnja između škole i kluba jednim bi igralištem riješila dva problema u lokalnoj zajednici.

-Uz klupsku potrebu za polivalentnim igralištem postoji i potreba za korištenjem istog od strane OŠ Vukovina. Jednim igralištem bi omogućili cjelogodišnje treniranje i sportske aktivnosti u mjestu, unaprijedili kvalitetu života mladih, ne samo naših članova već i učenika OŠ Vukovina koji bi tu mogli doći na nastavu tjelesnog odgoja. Sve to bila bi promocija zdravog načina življenja i mogućnost da se još više djece priključi sportu-dodaje Pedišić.

U Upravi klupa svjesni su tog financijskog pothvata "teškog" oko 300 tisuća kuna koliko bi koštalo igralište stoga su spremni zasuči rukave i tražiti pomoć svih potencijalnih sponzora i pokrovitelja od Grada, Županije, ali i poduzetnika čijim se donacijama nadaju kako bi u skoroj budućnosti malim "banovima" i učenicima osigurali što bolje uvjete bavljenja sportom.



Podijeli