Novosti Sport Događanja

Banić: Neće biti lagano, ali dat ćemo sve od sebe da se pozitivan niz s Rijekom nastavi

31.01.2021. / Damir Žbulj

U izostanku kapetana Kristijana Kahline na vratima Gorice je prvi izbor Ivan Banić, koji je protiv Dinama primio četiri pogotka, ali ne može se reći da je loše obavio svoj posao.

Naprotiv. Imao je nekoliko sjajnih intervencija...

"Brzo smo apsolvirali utakmicu s Dinamom, jer drugi način niti ne postoji. Nema smisla da se puno vraćamo na tu utakmicu nego smo se koncentrirali na susret s Rijekom, jedno od najtežih gostovanja u ligi."

"Imali smo još jedan tjedan da se upoznamo sa zahtjevima koje novi trener stavlja ispred nas i mislim da će to izgledati još bolje," istaknuo je rezervni čuvar mreže turopoljskog prvoligaša.

-->> Veliki derbi na Rujevici: Želim da ekipa izgleda što bolje na terenu, tada će doći i rezultat

U početnoj postavi derbija s Rijekom bit će još i Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja, Babec, Suk, Hamad, Dvorneković, Lovrić i Dieye.

"Znam da imamo dosta dobar 'skor' s Rijekom, ali nije da smo se zadnjih dana previše osvrtali na to. Sigurno kako ćemo dati sve od sebe da to nastavimo. Imaju odličnu ekipu, odlične rezultate i nešto manje odigranih utakmice pa su niže na ljestvici. Sigurno da neće biti lagano, ali dat ćemo sve od sebe da se niz nastavi. Neka u ofenzivnom dijelu budemo kao protiv Dinama, ali u defenzivi da poboljšamo neke stvari, da protivniku ostavimo što manje prostora za prilike..."

"Na kraju krajeva, to smo ovaj tjedan i radili, kako bismo bili što bolji. Vjerujem kako ćemo to pokazati," naglasio je Banić, koji je protiv Istre 1961 i Dinama branio prve dvije prvenstvene utakmice za Goricu, od kada je stigao u klub još prije prošlog ljeta.

"Prva utakmicu sam bio u grču, imao sam pozitivnu tremu jer sam bio jedan dulji period bez utakmica na toj razini. Nakon ove dvije utakmice sad imam već normalni osjećaj, kao da sam duže na vratima. Nema nikakvih problema, spreman sam i dobro se osjećam."

Kahlina bi se trebao vratiti sredinom veljače protiv Šibenika, u prvoj idućoj domaćoj utakmici, međutim, na Rujevici će biti s ekipom i sjediti na klupi.

"Kao kapetan puno nam znači, i za atmosferu i zbog autoriteta. On neke stvari i vidi drugačije, ima već tu trenersku crtu i sigurno će to značiti i ekipi i meni što će biti barem na klupi," zaključio je Banić.

U posljednjih sedam međusobnih utakmica Gorica je upisala jedan remi i čak šest pobjeda. Zbog problema s koronom bit će ovo prvi ovosezonski okršaj ovih momčadi.

"Gorica je dobro organizirana ekipa koja ima dobru tranziciju i prekide," rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

"Igramo svaka tri dana i sigurno se na domaćem terenu osjećamo najbolje, iako još nema publike. Napravit ćemo sve da tri boda ostanu doma, ali daleko od toga da će to biti lagano," dodao je slovenski strateg.

U ovom trenutku Riječani su na četvrtom mjestu na ljestvici, imaju četiri boda zaostatka, ali i dvije utakmice manje. Nedjeljni okršaj bit će izuzetno važan za obje momčadi i njihove europske ambicije, bez obzira što je još puno do kraja sezone.

U odigranim susretima 18. kola Slaven Belupo je s 2:0 bio bolji od Varaždina, Osijek je s minimalnih 1:0 uspio svladati Istru 1961, Šibenik je slavio na Maksimiru kod Dinama s 2:1, a Hajduk je na Poljudu izgubio od Lokomotive.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 18 +26 39
2. Osijek 18 +13 39
3. HNK Gorica 16 +12 30
4. Rijeka 14 +3 26
5. Slaven Belupo 17 -1 20
6. Hajduk 17 -3 20
7. Šibenik 17 -4 19
8. Varaždin 18 -15 15
9. Lokomotiva 17 -15 15
10. Istra 1961 16 -16 13

Podijeli