Novosti Sport Događanja

Ban Jelačić potpisao ugovor o suradnji s turopoljskim prvoligašem: U Vukovini će igrati djeca iz Gorice, osnovat će se i ženski klub

25.01.2022. / Damir Žbulj

Turopoljski prvoligaš HNK Gorica nastavio je širit područje svog djelovanja. Nakon što je lani potpisan ugovor o suradnji s trećeligašem Lukavcem, sada je sličan sporazum dogovoren s NK Ban Jelačić iz Vukovine, članom Jedinstvene županijske nogometne lige.

"Povijesno gledajući, već dugo godina surađujemo s klubovima s našeg turopoljskog područja, a Ban Jelačić je naš susjedni klub. Sinergija kolanja igrača i trenera traje već nekoliko godina i ovo je samo unaprjeđenje te suradnje. I njihova i naša škola nogometa imat će sada dodatne elemente i dobrobit i jednoj i drugoj strani," rekao je na potpisu ugovora čelnik Gorice Nenad Črnko.

Saša Matejčić ambiciozni je predsjednik Jelačića: "Zahvalio bih se čelnim ljudima Gorice i predsjedniku Črnku, kao i Slavku Perkoviću te voditelju Nogometne škole Marku Radaniću..."

"Zahvalio bih se i našem voditelju škole nogometa Tomislavu Pedišiću na utrošenom vremenu, energiji i entuzijazmu da se sklopi ovaj ugovor. Surađivat ćemo međusobno, a pogotovo kroz osnivanje ženske nogometne ekipe, koja će biti 'filter' za ŽNK Gorica."

"Nadam se kako ćemo u smjeru Gorice slati kvalitetne igrače i kako ćemo jednog dana gledati te mlade ljude kako brane boje turopoljskog prvoligaša," istaknuo je Matejčić.

Marko Radanić voditelj je Nogometne škole Gorice: "Krenuli smo u ovu suradnju kako bi našoj djeci, koja možda nemaju dovoljnu minutažu, omogućili odlazak u Jelačić, gdje ćemo ih i dalje pratiti i gdje će imati priliku za razvoj. Educirat ćemo njihove trenere, koji će raditi po našem programu."

Tomislav Pedišić inicijator je ove suradnje: "Drago mi je da su u Gorici, na moje inzistiranje, prihvatili ovu suradnju. U razgovoru sa Slavkom Perkovićem sam ponudio ovu suradnju i drago mi je da smo to i postigli. Za Jelačić će ovo biti velika stvar, a mislim da će biti dobro i za Goricu. Cilj je okupiti djecu, koja nisu odmah za HNK Goricu, da se okupe u Vukovini i da kroz tu selekciju odlaze u Goricu i da možda jednog dana postanu kvalitetni igrači," naglasio je voditelj omladinskog pogona vukovinskog nogometnog kluba.

"Smatram da je ovo početak. Plan je da Gorica sa svim klubovima u našem kraju potpisuje ovakve sporazume i da zajedničkom djelujemo na razvoju goričkog nogometa," zaključio je Črnko.

Podijeli