Novosti Sport Događanja

Baković: Moramo ih 'lomiti' ritmom, na trku i angažman!

17.01.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u nedjelju od 17 sati, uz izravan prijenos na HRT 2, igraju dvoboj 18. kola HT Premijer lige protiv Vrijednosnica Osijek.

Bikovi su u pobjedničkoj seriji, slavili su u četiri posljednje utakmice u nizu i protiv osječkih Brokera, koji se nalaze na pretposljednjem mjestu ljestvice, veliki su favoriti za osvajanje bodova.

“Čeka nas teška utakmica protiv Vrijednosnica Osijek. Oni su malo promijenili ekipu u odnosu na prošli put. Imaju i novog trenera i drukčiji koncept igre. Moramo se prilagoditi i pripremiti za drukčiju utakmicu u odnosu na onu u Osijeku. Oni igraju sa suženom rotacijom pa ih moramo 'lomiti' ritmom, na trku i angažman," najavio je Marko Baković.

Zbog zdravstvenih problema proteklih nekoliko utakmica propustio je i trener Josip Sesar, koji će se ove nedjelje vratiti na goričku klupu.

"Vratio nam se i Sesar koji je odradio zadnjih nekoliko treninga na svoj specifičan način tako da se i među igračima osjeća veće samopouzdanje koje nam je neophodno. Sve u svemu dobro ćemo se pripremiti ako pružimo najbolje od sebe pobjeda ne bi smjela izostati," dodao je krilni centar Gorice, trenutno drugoplasirane ekipe hrvatskog prvenstva s 12 pobjeda i tri poraza.

Vodeći je Zadar s jednim izgubljenim susretom manje.

Goričane u narednim danima očekuje i drugi turnir regionalne ABA 2 lige, što će biti premijerni međunarodni iskorak za velikogorički košarkaški klub.

“Već od utorka nas čekaju tri utakmice ABA2 lige pa bi bilo odlično da tamo otputujemo s pobjedom i u pozitivnom ozračju. Bit će naporno, jer putujemo odmah nakon utakmice pošto moramo obaviti testove na Covid 19. Prvi 'balon' smo propustili zbog korone i sada ćemo napokon zaigrati i izvan Hrvatske," zaključio je Baković.

Gorica je prvi turnir u srpskom Zlatiboru propustila zbog koronavirusa, a za 'zelenim stolom' naknadno su joj upisana četiri poraza. U utorak će im tako prvi regionalni suparnik biti trenutno vodeći Studentski centar iz Podgorice, koji je u prva četiri nastupa upisao četiri pobjede. U četvrtak je na redu Rabotnički iz Skoplja, a u subotu crnogorski Lovćen 1947.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli