Novosti Sport Događanja

Babec: Oba pogotka u karijeri sam zabio Šibeniku i oba su pala na identičan način

14.02.2021. / Damir Žbulj

Ulogu junaka u posljednjoj pobjedi Gorice preuzeo je veznjak Hrvoje Babec, koji je svoja jedina dva prvenstvena pogotka u karijeri zabio upravo Šibeniku.

Prvi u nemogućim uvjetima orkanske bure na Šubićevcu, a drugi na ledom okovanom velikogoričkom Gradskom stadionu.

Nije niti vjetar bio ništa puno slabiji...

"Vrlo zahtjevna utakmica je iza nas. Nije bilo prave igre, teren je bio zaleđen, ali smo se pokušali prilagoditi. No, kako je bilo nama, tako je bilo i Šibeniku. Odlučile su stvarno sitnice..."

"Borili smo se za svaku loptu, dobro smo to napravili i sada se okrećemo idućoj utakmici protiv Rijeke u srijedu," poručio je Babec, koji je pogodak postigao nakon ubačaja iz kuta Darija Špikića, a loptu je poprilično spretno i spretno ugurao u mrežu.

"Ovo mi je drugi gol u karijeri, oba sam zabio Šibeniku i oba su pala na identičan način! Sretan sam zbog toga, ali najbitnija su tri boda i nadam se da će tako i nastaviti."

"Imamo malo vremena, ali se moramo 'skupiti'. Zgusnuti je raspored, tako je svakome. Bit će teško, znamo kvalitete Rijeke, znamo njihove mane..."

"Ali, znamo tko smo mi, pratimo naš cilj i svaku utakmicu idemo na pobjedu," zaključio je Babec.

Svoj doprinos u slavlju dao je i Josip Mitrović, koji je u igru ušao na poluvremenu. Gorica je u nastavak igrala 'niz vjetar' pa je ipak bilo nešto lakše doći do suparničkog gola.

"Bilo se teško prilagoditi, trebalo je ući u ritam, ali najbitnije da smo uzeli bodove."

"Duge lopte su presudne i tko je uspio doći bliže golu. Trebalo se prilagoditi na vjetar i led, ali najbitnije je da smo pobijedili."

"Nadam se da će teren biti bolji, imama par dana za pripremu," najavio je mladi ofenzivac Gorice, koji je bio igrač Rijeke.

U preostalim susretima 21. kola Dinamo je u velikom derbiju s Osijekom slavio s minimalnih 1:0 te se učvrstio na vrhu ljestvice. Lokomotiva je identičnim rezultatom pobijedila u Varaždinu, a Rijeka je s Istrom 1961 odigrala bez pobjednika 1:1. Dvoboj Hajduka i Slaven Belupa odgođen je zbog pojave koronavirusa na Poljudu.

Zaostali susret devetog kola Gorica i Rijeka igraju u srijedu od 17 sati.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 21 +30 48
2. Osijek 21 +17 45
3. Gorica 20 +15 39
4. Rijeka 19 +1 31
5. Hajduk 20 -3 26
6. Šibenik 21 -4 24
7. Slaven Belupo 19 -5 20
8. Varaždin 21 -15 19
9. Lokomotiva 20 -17 18
10. Istra 1961 20 -19 14

 

Podijeli