Novosti Sport Događanja

Babec kod roditelja i prijatelja: Lijepo je doći u svoj grad, bit će još ljepše uzeti sva tri boda

26.09.2020. / Damir Žbulj

Goricu u subotu od 19.05 sati čeka teško gostovanje kod Osijeka, kojeg od nedavno s klupe vodi Nenad Bjelica. Dodatna 'otežavajuća' okolnost bit će i povratak navijača na tribine, Bijelo-plavi imat će sigurno glasnu podršku Kohorte...

Bit će to posebna utakmica za Hrvoja Babeca, Slavonca u velikogoričkim redovima. Njegova obitelj i prijatelji bit će sigurno u Gradskom vrtu.

"Osijek je moj dom, tamo sam proveo djetinjstvo i lijepo je doći u svoj grad, kod kluba gdje sam igrao u mlađim uzrastima. Bit će još ljepše uzeti sva tir boda," poručio je Osječanima u najavi Hrvoje Babec, središnji veznjak, koji se ove sezone ustalio u početnoj postavi Gorice.

"Stigli smo s respektom, ali smo došli i kao druga ekipa na tablici. Trebamo pokazati svoju igru, kao i do sada i ako budemo slušali trenerove zahtjeve nema potrebe za strahom! Nadamo se kako ćemo se pokazati u najboljem svjetlu, igrači jedva čekaju početak i s velikim optimizmom gledamo na tu utakmicu," dodao je.

Gorica je u prošlom kolu izvukla razočaravajući remi s Istrom na domaćem travnjaku, a u tjednu je i izgubila finale Županijskog kupa od Kurilovca.

"Svaka utakmica je teška, znali smo što nas čeka u Kurilovcu i trener nas je pripremao psihički za to. Nisu iste misli kad igraš protiv nekog takvog niželigaškog kluba i kad igraš protiv nekog u Prvoj HNL. Mislim da dobro odrađujemo posao, skupili smo glave nakon toga i dobro smo se pripremili za Osijek," smatra Babec.

Bjelica je na klupi Dinama protiv Gorice upisao svih sedam pobjeda u sedam međusobnih dvoboja. Vrijeme je da taj niz stane.

"Novi trener donese novu energiju, igrači su željni dokazivanja. Dobro su krenuli pod njegovim vodstvom, ali mi dolazimo tamo kao drugoplasirana ekipa i nemam se razloga bojati," zaključak je prije početka dvoboja.

U početnu postavu trener Dambrauskas je ispred kapetana Kahline stavio Doku, Jovičića, Krizmanića, i Čabraju, u vezi su uz Babeca još Čanađija i Suk, na krilima Lovrić i Špikić, a u vrhu napada Senegalac Dieye. 

Za Osijek će istrčati Ivušić, Silva, Škorić, Majstorović, Jugović, Žaper, Jurčević, Pilj, Erceg, Bočkaj i Mierez.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli