Novosti Sport Događanja

Atraktivni autoslalom spektakl ove subote na pisti ZTC-a: Podržite goričku 'oktansku obitelj' Radovanović, uživajte u uzbudljivim utrkama

05.07.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica će barem na jedan dan biti hrvatsko središte automobilizma, jer nas ove subote, 6. srpnja, na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra očekuje uzbudljiv i atraktivan 'oktanski' spektakl!

U organizaciji AMK Zanatlija uz Zagreba vozit će se autoslalom utrka, koja se boduje u borbi za naslov prvaka Hrvatske, ali i kao Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Kad se spomene automobilizam, naravno da 'na prvu' padnu na pamet formula, rally, kružne ili brdske utrke, no, autoslalom je itekako interesantna i zanimljiva disciplina ovog sporta. Vozač sa svojim automobilom mora u što kraćem vremenu proći 'slalom' vrata postavljena na stazi, a strogo se kažnjava svaki promašaj ili dodir s čunjevima. Automobili su podijeljeni u klase, vozi se i u muškoj i ženskoj konkurenciji, posebna je i kategorija juniora, dok se za naslov prvaka Hrvatske natječu i klubovi.

Naravno, ništa bez naših 'domaćih dečki', jer dodatnu čar ovom spektaklu dat će i trojica Velikogoričana, iznimno talentirani Matej Radovanović, kao i njegov tata Saša i stric Tvrtko, koji se automobilizmom bave gotovo tri desetljeća.

Matej je mlada hrvatska uzdanica automobilističkog sporta, osvajao je već brojne utrke, dobivao razna priznanja i plakete, a i aktualni je juniorski prvak Hrvatske u autoslalomu. Trenutno je drugi u ukupnom poretku, iza iskusnog i trofejnog Nenada Damarije, no, 23-godišnji Radovanović mu 'puše za vrat', a i trenutno najbolji u juniorskoj konkurenciji.

Matej vozi Seat Ibizu Cupru i sigurno će imati dodatni motiv u subotu, kad će voziti na domaćem terenu, pred domaćim navijačima!

Njegov tata Aleksandar i stric Tvrtko prekaljeni su vozači i također su osvajali titule prvaka, što u kronometru, što u autoslalomu, a oni će u subotu u svojoj klasi biti za volanom Peugeota 106 Proto, jedne zaista posebne jurilice, prilagođene za ovu disciplinuSva trojica su inače članovi AK Delta te vas pozivaju da im u subotu dođete pružiti podršku, u konkurenciji gotovo 100 vozača i vozačica.

U subotu će tako na pisti ZTC-a biti posebno vruće, sve počinje u jutarnjim satima, pregledom staze i treningom, koji počinje u 10 sati.

Prva vožnja zakazana je za 12.15 sati, a svaka sljedeća 30 minuta po završetku prethodne. Na programu su tri vožnje, a dva najbolja vremena koriste se za dobivanje pobjednika ove autoslalom utrke, koju u sklopu Prvenstva Hrvatske organiziraju AMK Zanatlija iz Zagreba i Hrvatski auto i karting savez. Konkurencija će biti žestoka, a o tome dovoljno govori da je ove sezone

Staza je duga 1443 metra, ukupno će biti postavljena 23 vrata za što će se koristiti 38 čunjeva, a bit će postavljene i četiri šikane. Start je s rakarske strane , dok je cilj u smjeru prema Veterinarskoj stanici.

Matej je slavio na otvaranju sezone na stazi u Pisarovini i Lasinji, a utrka u Velikoj Gorici bit će peta postaja u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Momci su poslali poruku svim ljubiteljima automobila i auto-moto sporta da u subotu dođu na pistu ZTC-a, pruže im podršku, ali i da pogledaju i uživaju u ovom pravom trkačkom spektaklu te se možda jednog dana i okušaju u ovom sportu. jedan od ciljeva ovakvih sportskih priredbi je i da svi vozači u prometu, a pogotovo oni mladi, shvate kako cesta nije pista i da svoje vozačke sposobnosti testiraju na mjestu koja su za to i predviđena. Autoslalom je jedna fantastična opcija za to, jer radi se o disciplini u kojoj nisu potrebne velike i ekstremne preinake na automobilu kako bi se moglo aktivno sudjelovati i natjecati.

U svakom slučaju, sigurno nećete pogriješiti ako ovu sunčanu subotu provedete uz miris oktana. 

Galerija slika

Atraktivni autoslalom spektakl ove subote na pisti ZTC-a: Podržite goričku 'oktansku obitelj' Radovanović, uživajte u uzbudljivim utrkama Atraktivni autoslalom spektakl ove subote na pisti ZTC-a: Podržite goričku 'oktansku obitelj' Radovanović, uživajte u uzbudljivim utrkama Atraktivni autoslalom spektakl ove subote na pisti ZTC-a: Podržite goričku 'oktansku obitelj' Radovanović, uživajte u uzbudljivim utrkama

Podijeli